0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Klíma beszerelés Budapest

  klimaszereles-budapest

  Télen mindig a nyarat várjuk, nyáron pedig a telet. De miért ne élvezhetné teljes egészében a napsütéses hónapokat? A nyári meleg kellemes lehet, ha nem kell otthonában is folyton legyeznie magát. A nagy hőségben gyors megoldást kínál a klíma beszerelés. Akár az egekben is lehet a hőmérő higanyszála, ha a klíma beszerelést választja, akkor otthonában mindig kellemes, hűs hőmérséklet fogadhatja. Segítségünkkel egyszerűen és gyorsan lebonyolíthatja a klíma beszerelést Budapesten.

  Klíma beszerelés Budapesten

  A főváros egész területén számíthat ránk, ha klíma beszerelésen gondolkodik. Nem mindegy, hogy milyen cégre, milyen „szakemberekre” bízza a klíma beszerelést Budapesten, hiszen ha rossz kezekbe kerül a készülék, akkor hamar problémákkal szembesülhet, nem mellesleg pedig a készülék teljesítménye is romolhat. Ha ránk bízza a klíma beszerelést Budapesten, akkor nyugodt lehet, hiszen légkondicionáló készüléke sokáig tökéletes hőmérsékletet biztosít majd otthonában. Szakértő kollégáink ingyenes helyszíni felmérést végeznek, és az Ön otthona adottságait figyelembe véve készítik el egyedi klíma beszerelési ajánlatunkat.


  Milyen klímára lehet H tarifát igényelni?

  h-tarifaGyakran találkozunk a kérdéssel, hogy milyen klímára lehet H tarifát igényelni, így most megválaszoljuk a kérdést. Azonban sokan nincsenek tudatában azzal, hogy mit is jelent maga a H tarifa, így először tisztázzuk a fogalmat.

  Mit jelent a H tarifa?

  A H tarifa egy kedvezményes áramtarifát jelöl, amely október 15 és április 15 között vehető igénybe. Célja, hogy kedvezményes tarifát biztosítson a fűtési szezonban. A fenti időszakon belül egész nap, azaz 0-24 órában használhatjuk a kedvezményes áramot. A H tarifa lényege a környezetbarát fűtési technológia alkalmazásának támogatása. Átlagosan 25-26 Ft/kWh-s költséggel kell számolnunk, ha a H tarifát vesszük igénybe.

  Milyen klímára lehet H tarifát igényelni?

  A hőszivattyús elven alapuló inverteres klímák környezetbarát technológiával működnek, így igénybevehető rájuk a H tarifa. Egyetlen kritériumnak kell megfelelnie a fűtésre optimalizált inverteres klímáknak, amely a kW teljesítmény és a SCOP érték kapcsolatából adódik.

  A SCOP érték a teljes időszakban mért teljesítmény mutatója. Abban az esetben vehető igénybe H tarifás áram, ha 6 kW teljesítményig 4,1-es SCOP; 6,1 kW – 11,9 KW teljesítmény között 3,8-as SCOP; 12 kW teljesítménytől pedig 3-as SCOP értékekkel működik a klíma.


  Ismerje meg a Cooper & Hunter klímákat!

  c&hSzámos kiemelkedő klímagyártó cég termékét megtalálhatja kínálatunkban, mivel a megbízhatóság fontos számunkra, mindegyik általunk forgalmazott termék kiemelkedő minőségű, elismert cégektől származik. Most a Cooper & Hunter klímagyárat mutatjuk be, amely az egyik piacvezető légkondicionáló gyártó cég a tengerentúlon és Európában egyaránt.

  A Cooper & Hunter több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a légkondicionálás és szellőztetés területén, így ma már az egyik piacvezető márkának számít. A Cooper & Hunter márkanév alatt található termékeket a világ több mint 50 országába és régiójába exportálják.

  A dinamikusan fejlődő Cooper & Hunter cég 2017-ben hosszú távú stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Zhuhai Vino Environmental Technology Equipment Co. Ltd-vel, amely felgyorsította a vállalat növekedését a globális piacon. A Zhuhai-i gyár új nevet kapott: Zhuhai Vino - Cooper & Hunter Environmental Technology Equipment Co. LTD. A partneri együttműködésnek köszönhetően a gyár még magasabb színvonalon és még gyorsabban képes kiszolgálni fogyasztóit.


  Minden klíma tud fűteni?

  minden-klima-tud-futeniSokan nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan működik egy klíma berendezés, ezért gyakran csupán hűtő-rendszerként azonosítják. Ez nem meglepő, hiszen az embereknek először a téli fagyok átvészelésére kellett megoldást találniuk, a nagy nyári hőséget, ha nem is kellemesen, de átvészelték. Ennek köszönhetően számos fűtési megoldás született jóval a hűtő berendezések megalkotása előtt. Az első modern légkondicionáló megjelenésekor a hűtés volt az, amely az újdonság erejével hatott, így elsősorban ez maradt meg a köztudatban.

  Ma már azonban egyre inkább felfelé ível a klímák fűtésre való alkalmazása, hiszen rendkívül hatékony és költségbarát megoldást kínálnak a gyárók hűtésre-fűtésre egyaránt. A címben feltett kérdéssel gyakran találkozunk: minden klíma tud fűteni? A válasz az, hogy igen, minden klíma alkalmas fűtésre is, azonban nem mindegy, hogy olyan berendezést választunk, amely a hűtés mellett tud fűteni is, vagy olyat, amelyet kifejezetten fűtésre optimalizáltak.

  Fűtős klímát akkor érdemes választani, ha csak alkalom adtán kerülnének használatra, és van mellette más fűtő berendezés is. Ezek az eszközök nem képesek hatékonyan működni a nagy hidegekben, csupán 0 és +5 fok között optimális a működésük. Az átmeneti időszakban, ősszel és tavasszal alkalmazhatjuk őket, de nagy téli hidegben nem lesz megfelelő a működésük.


  Mi a H tarifa?

  mi-a-h-tarifaA klímával való fűtésnek számos előnye van. Mivel ezek a készülékek hűszivattyús módszeren alapulnak, rendkívül környezetbarátok. Míg egy hagyományos elektromos radiátor 1:1-ben alakítja át az elektromos áramot fűtési energiává, addig a hőszivattyús rendszerek 3-4 kW hőenergia előállítására képesek 1 kW elektromos áram felhasználásával.

  A legtöbb klíma fűtésre modern designnal rendelkezik, emellett számos kényelmi funkciót biztosít felhasználói számára. A LED kijelzővel, ergonómikus távirányítóval és beépített Wi-Fi-vel rendelkező készülékek nem ritkák, de érdemes figyelembe venni a klímák különböző mutatóit is.

  Ilyenek az energiakategória (pl. A++), mely esetében külön feltűnteti a gyártó a hűtésre és fűtésre vonatkozó besorolást. A COP, SCOP, EER és SEER mutatók is hasznos információt tartalmaznak. A COP a hatékonyságot mutatja, a befektetett és az előállított energia hányadosából adódik. Az klíma fogyasztása a KW értékéből és az EER mutató hányadosából számítható ki. A COP és az EER értékek egy adott időpillanatra vonatkoznak, míg a SEER és a SCOP mutatók a teljes időszakban mért teljesítményt tükrözik.

  Mi a H tarifa és hogyan kapcsolódik hozzá az SCOP érték?


  Mit mutat meg a bivalencia érték, bivalens fok?

  energiabesorolasKlímavásárlás előtt számos mutatót érdemes figyelembe venni, főleg ha fűtő klímáról van szó. Ilyenek az energiabesorolás (A++, A+, A, B stb.), a COP, SCOP, EER és SEER stb. mutatók, de célszerű figyelmet fordítani a bivalencia értékre is. Ha érdekli, hogy mit mutat meg a bivalens fok, miért fontos, mikor érdemes figyelembe venni és milyen bivalens berendezések léteznek, akkor olvassa el cikkünket!

  Röviden és tömören a bivalencia érték megmutatja, hogy egy klímakészülék milyen legalacsonyabb hőmérsékleten működik a legoptimálisabban, ezzel együtt a leggazdaságosabban. A bivalencia érték alatti hőmérsékleten már csökken a hatékonyság, növekednek a kiadásaink.

  Ha klímát fűtésre keresünk, amely segítségével egész otthonunk hőmérsékletéről gondoskodni szeretnénk, akkor kiemelten érdemes figyelmet fordítanunk erre az értékre, hiszen segítségével meghatározhatjuk otthonunk adottságaihoz és a saját igényeinkhez leginkább passzoló berendezést. Sok esetben a gyártó által meghatározott külső hőmérséklet értékek – amelyen a gyártó szerint még optimálisan működik az adott készülék- téves, hiszen ezeket az adatokat laboratóriumi körülmények között nyerik ki, nem veszik figyelembe a különböző helyiségek és épületek egyedi adottságait.


  Fűtős klímák vs. fűtésre optimalizált rendszerek

  futos-klima-vs-optimalizaltMíg a nyári melegben a klímaberendezések hűtő funkciójára összpontosítottunk, addig az ősz beköszöntével előtérbe kerül a meleg iránti vágy, azaz a légkondicionálók fűtő funkciója.

  Hazánkban még mindig sokkal elterjedtebb a klímaberendezések hűtésre való alkalmazása. Sokan úgy gondolják, hogy a klímás fűtés magas költségekkel jár. Ez azonban csupán egy tévhit, sok esetben gazdaságosabb megoldást kínálnak fűtés tekintetében az olaj- vagy elektromos radiátorral, de még a gázkazánnal szemben is. Nem mindegy azonban, hogy olyan klímát használunk, amely rendelkezik fűtés funkcióval, vagy olyat, amelyet fűtésre optimalizáltak. Azok a berendezések, amelyek elsősorban hűtésre találtak ki, de rendelkeznek fűtés funkcióval is az őszi időszakra alkalmasak, de a téli mínuszokban már nem működnek hatékonyan. Ezek a készülékek általában 0 - +5 fokig képesek megfelelően működni, az ennél hűvösebb idő már teljesítményromlást és magas költségekkel járó működést eredményez.


  Gree klímák

  A számos kiemelkedő légkondicionáló gyártó közül nem mindig egyszerű a választás. Most a magas minőséget képviselő, világszerte elismert Gree klímagyárat mutatjuk be.

  A Gree klímagyár 1991-ben alakult Kínában, Zhuhai városában. A gyár gyorsan nemzetközivé nőtte ki magát, amely a folyamatos kutatás-fejlesztésnek, az új gyártási technológiáknak, valamint a fejlett értékesítési és marketing módszereknek köszönhető. Ma már 14 brazíliai, pakisztáni és kínai gyárral rendelkezik, valamint 90 000 alkalmazottal. A világ 200 országában van jelen kiváló minőségű, piacvezető termékeivel. Egyaránt kínál termékeket a lakossági és a kereskedelmi piacra. Számos nagy, nemzetközi beruházást támogat, jelen volt a 2008-as Pekingi Olimpiai Játékokon, a 2010-es Dél-afrikai FIFA Világbajnokságon, és a 2016-os brazíliai nyári olimpiai játékok épületében is. A kínai elektromos berendezéseket gyártó cégek listájának élére került 2012-ben, és azóta is megtartotta előkelő helyét. Emellett elnyerte a „World Brand” kitüntetést is, 2015-ben pedig a Forbes magazin legnagyobb nyilvános cégeket felsorakoztató listájának 385. helyén szerepelt.


  Klímák energia besorolása, avagy mennyit fogyaszt egy klíma?

  melyik-klimat-valasszamKlímavásárláskor számos szempontot figyelembe kell vennünk: Például, mekkora helyiséget szeretnénk hűteni, oldalfali vagy mennyezetbe építhető berendezést válasszunk, legyen-e előre beprogramozható a készülék stb. De egyik legfontosabb szempont a klíma energia besorolása, hiszen jelentős összeget spórolhatunk meg, vagy épp adhatunk ki attól függően, hogy milyen berendezést választunk.

  Ma már a legtöbb gyártó számára fontos a környezettudatosság, így igyekeznek minél energiahatékonyabb légkondicionálókat létrehozni, amelyek az A+, A++ és A+++ energiabesorolású kategóriába esnek. Egy modern, inverteres klíma 3,5 kW-os teljesítménnyel általában 600-1000 W körüli óránkénti áramfogyasztással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy 40 Ft/kWh árral kell számolnunk óránként. Amikor már lehűlt a szoba és csak a hőmérsékletet szeretnénk fenntartani, akkor már nem a 600-1000 W fogyasztással érdemes számolnunk, hanem 300-600 W-al kapunk reális kalkulációt. Egy közepes méretű lakás esetében, amennyiben egy klímaberendezés működik, általában 6000-8000 Ft/hó lesz a várható villanyszámla növekedés, ami a nyári hónapokra vetítve 20 000-25 000 Ft-ot jelent. Persze a személyes igények és a klíma egyéni tulajdonságai befolyásolhatják ezt az összeget.


  Kazettás klímák

  Mit kell tudni a kazettás klímákról?

  A különböző hűtő-fűtő berendezések között nem mindig egyszerű a választás. Most a kazettás klímát mutatjuk be részletesen, hogy ezáltal segíthessük döntését.

  A kazettás klíma a split klímák egyik típusa. Az a légkondicionáló, amelyik a legdiszkrétebb megjelenéssel rendelkezik.  Mivel a beltéri egysége az álmennyezetebe kerül beépítésre, nem foglal helyet, szinte észrevétlen marad. Diszkrét megjelenésének köszönhetően népszerű az irodaépületek, konferencia termek, szállodák, bevásárlóközpontok és vendéglátóhelységek körében. Természetesen otthonunkba is beszerelhetjük, mivel amellett, hogy esztétikusan beleolvad a mennyezetbe, számos egyéb kiemelkedő tulajdonságot tudhat magáénak.

  Rejtett megjelenése mellett fontos, hogy a kazettás klímák beltéri egysége több, különböző irányú kifúvással rendelkezhet. A légkondicionáló típusától függően egy, két vagy négy irányú kifúvásról is beszélhetünk.


  Klíma garancia

  garanciaBármely elektromos készülék vásárlásakor lényeges a garanciális feltételek ismerete, különösen, ha hosszú távra vásárolunk berendezést, mint a klímák esetében. Számunkra fontos, hogy vásárlónk zavartalanul élvezhesse a klímaberendezése által teremtett kellemes, hűs levegőt, ezért -egyedülálló módon, forgalmazói garancia érvényesítése során a lehető legrövidebb időn belül kicseréljük a hibás készüléket - nem húzzuk az időt bevizsgálással, hetekig tartó elbírálási folyamattal.

  Az alábbiakban ismertetjük a garancia típusokat és azok érvényesítésének feltételeit, hogy gördülékeny és bosszankodás mentes legyen az esetleges hibaelhárítási folyamat.

  Telepítési garancia

  Minden készülékünkre egy év telepítési garanciát vállalunk, mely a telepítésből adódó rendellenességek esetén érvényesíthető, azaz minden olyan hiba során, ami nem a klímakészülék műszaki részét érinti. (Például nem megfelelő szigetelés miatti szivárgás, elektromos bekötési hiba, gázszivárgás stb.)


  Daikin klímák

  A Daikin klímák méltán népszerűek, hiszen ár-érték arányban igazán kiemelkedőek. Emellett környezetbarát, A+++ besorolással rendelkeznek és rendkívül változatos designvariációkban elérhetők, így könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek leginkább megfelelőt. Ismerje meg segítségünkkel a Daikin klímakínálatát!
  A Daikin egyaránt megoldást kínál lakossági, kereskedelmi, szállodai, irodai, ipari, technológiai, valamint szabadidős tevékenységeket kínáló intézményi felhasználásra.

  Lakossági felhasználásra kiváló minőségű, magas élettartamú oldalfali inverteres split klímák és multi split rendszerek találhatók kínálatában, mely termékek mindegyike a tökéletes komfortérzet biztosítása érdekében jött létre. A klímák intelligens vezérlése és beépített „szeme” segít abban, hogy otthonában megtapasztalhassa a maximális kényelmet. Innovatív technológiájának hála, a klímarendszer érzékeli az ön jelenlétét, így nem fújja önre a hideg levegőt, kellemes, egységes hőérzetet biztosítva. A Daikin számára a fogyasztói elégedettség a legfontosabb, így a nulla hibatolerancia elvét követi, azaz klímáit folyamatosan teszteli, ezáltal kiküszöbölve a legkisebb hibákat.


  Klímatípusok – melyiket válasszam?

  Minden klímának egy a célja: kellemes hőmérsékletet biztosítani a forró nyári napokon. A hűtés mellett azonban számos egyéb tulajdonságot érdemes figyelembe venni vásárlás során.

  Nem mindegy, hogy hány helyiség és milyen nagyságú terek hűtéséről van szó. Az egyenletesen elosztott levegő fontossága, a zajszint és nem mellesleg az ár mind-mind fontos szempontok klímaválasztás esetén. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk! Az alábbiakban bemutatjuk a hűtőrendszer típusokat azok főbb tulajdonságai mentén, előnyeik és hátrányaik ismertetésével.

  Monoblokk klímák

  A monoblokk klímák közé tartoznak a mobilklímák és az ablakklímák, amelyek egy egységből állnak. Ebből következik, hogy működésükhöz nincs szükség csővezetékre, csupán egyetlen csövet szükséges a kültérbe vezetni, így nem igényelnek bonyolult szerelést, de zajszintjük magasabb, hatásfokuk pedig csekélyebb társaiknál.

  Az ablakklíma rendszerint falba vagy nyílászáróba kerül beépítésre, így vásárlás előtt érdemes alaposan megtervezni a helyét. 

  A mobil klíma egy helyiség lehűtésére kiváló, ám nagyobb szobák, teljes lakások megfelelő hőérzetének biztosítására nem alkalmas. Előnye, hogy könnyű és hordozható, így akár a különböző szobák között cserélgethetjük a helyét.


  Klíma szűrőbetétek a klímaberendezésekben!

  https://helloklima.com/blog/hogyan-tisztitjak-a-levegot-a-modern-klimaberendezesek/84

  A modern légkondicionáló berendezések nagy előnye, hogy szűrik és tisztítják a helyiségek levegőjét.

  Mivel a berendezések többsége cirkuláltatja a beltéri levegőt, erre mindenképpen szükség is van.

  Ezen kívül egészségügyi okok miatt is fontos, hogy egy légkondicionáló biztosítsa a felhasználók
  tiszta levegőjét – erre különösen nagy szükség lehet a nagyvárosokban, ahol a
  levegőszennyeződés miatt a szálló porban található mikrorészecskék a tüdőbe tapadnak,
  hosszútávon károsítva az egészségünket. Blogunkban a különböző szűrőket fogjuk bemutatni.


   


  Mitsubishi klímaszerelés

  Mivel egy klímaberendezés hosszútávon üzemel otthonában vagy vállalkozásában, érdemeshttps://helloklima.com/blog/mitsubishi-klimaszereles/83

  körültekintően, a lehetséges opciókat áttanulmányozva felkészülni a mefelelő típus választására. Az erre fordított idő biztosan megtérül majd hosszútávon, mind a berendezés megbízhatóságát, energiahatékonyságát, garanciájának érvényesíthetőségét, mind az Ön egészségét és kényelmét illetően. A Mitsubishi a legszélesebb kínálattal rendelkező klímagyártó a piacon.


  Klíma panellakásba

  https://helloklima.com/blog/klima-panellakasba/81

  Cégünkhöz a legtöbb klímaszereléssel kapcsolatos kérdés és megrendelés panellakások tulajdonosaitól érkezik.

  Ennek egyszerű oka van:

  A panellakásokban a nyári meleg nagyon hamar elviselhetetlenné válik. A panelházak sajnos szerkezetileg nem a legjobb konstrukcióval rendelkeznek. Ennek kiküszöbölésére, és jóval komfortosabb otthonok kialakítására alkalmasak a modern inverteres klímaberendezések, amelyek nemcsak hűtenek, de egyenletes hőmérséklet fenntartásával és hatékony energiafelhasználással fűtenek is.


  Klíma Fűtésre

  https://helloklima.com/blog/klima-futesre/34

  FŰTÉS KLÍMÁVAL  - A PRAKTIKUS MEGOLDÁS - az Ön otthonában

  Itthon még nem annyira ismert a lakosság körében a klíma berendezéssel történő fűtés. 

  Egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy a klímákkal kapcsolatban a három leggyakoribb tévhit a következő:

  1. Csak hűtésre való
  2. Drága vele fűteni.
  3. Környezetszennyező.