0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Klíma panellakásba

  Szeretnénk segíteni Önnek abban, hogy panellakásában milyen szempontokat vegyen figyelembe, mielőtt klímaberendezést választ, illetve, hogy mivel jár a választott készülék felszerelése. Minden választást megelőzően ajánlott szakember tanácsát kikérni – erre nemcsak adminisztrációs okokból van szükség, hanem mert minden berendezést egyéni igények és az ingatlan egyedi adottságai mentén javaslunk. Ez helyszíni szemlét igényel szakembereink részéről, melyet a klímaszerelés ára tartalmaz.

  Mindenképpen érdemes figyelembe vennie, hogy mikor szerelteti a klímaberendezést – a nyári meleg egyik napról a másikra érkezik az utóbbi években, így cégünknél is robbanásszerűen érkeznek a rendelések május végén. Ha ezt az időszakot megelőzi, nem kell hetekig várakoznia sem a készülékre, sem a szerelésre, időben fel tud készülni a nyári melegre.

  Panellakások esetében a következő szempontokat kell általánosságban figyelembe venni szerelés előtt:

  • Klímaberendezés funkciója (hűtés és/vagy fűtés)https://helloklima.com/blog/klima-panellakasba/81
  • Szobák mérete
  • Ablakok helye, mérete és minősége
  • Lakást használó személyek száma
  • Egyéb elektronikai eszközök a helyiségben
  • Lakás beépítettsége – hol vannak bútorok, mi mozgatható a szobán belül stb.
  • Kültéri egység telepítésének helye – van-e erkély, milyen magasan van a lakás

   

  A legtöbb esetben központi fűtéssel fűtenek a panellakásokban, így nincsen szükség kifejezetten fűtésre optimalizált készülékre.

  Fontos információ, hogy sokan az átmeneti időszakban szeretnék használni a készüléket fűtésre is, és ennek meg van a lehetősége. 

  A panellakásokba ajánlott hűtő - fűtő berendezések:

  Minden olyan készülék aminek a működési tartomámánya mínusz 15 fokig biztosított. (-15 fok= végső működési taromány, ekkor kapcsolja ki magát a készülék)

  Cégünk által ajánlott készülékek panellakásokba: 

  Cooper and Hunter Alpha:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/cooper-hunter/-oldalfali-inverteres-klima/cooper-hunter-ch-s09ftxe-ng-alpha-inverteres-split-klima/840/

  Gree Home:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/gree/-oldalfali-inverteres-klima/gree-home-inverteres-split-klima-gwh09aab/616/

  LG Silence:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/lg/-oldalfali-inverteres-klima/lg-s09eq-silence-inverteres-split-klima/868/

  Daikin Sensira:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/daikin/-oldalfali-inverteres-klima/daikin-ftxc25b-sensira-inverteres-split-klima-/1/

  Mitsubishi DM:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/mitsubishi/-oldalfali-inverteres-klima/mitsubishi-standard-inverteres-split-klima-msz-muz-dm25va/205/

  Toshiba Mirai:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/toshiba/-oldalfali-inverteres-klima/toshiba-mirai-inverteres-split-klima-ras-10bkv-e-wifi/504/

  Toshiba LMCE:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/fujitsu/-oldalfali-inverteres-klima/fujitsu-asy-g09lmce-standard-inverteres-split-klima-/693/.

  Ezek a típusok megfelelőek átmeneti időszakban való fűtésre, amíg a szolgáltató el nem indítja a központi rendszert. Ezen típusok csak mínusz 7 fokig képesek gazdaságosan működni, így érdemes csak az átmeneti időszakban üzemeltetni, ennél a hőmérsékletnél már feltételezhetően működik a központi fűtés is.

  Információ az Inverteres berendezésekről:

  Az inverteres klímaberendezések folyamatos működéssel biztosítják az állandó hőmérsékletet. Úgy tűnhet, hogy ez nagyobb fogyasztást generál, ám legjobban a futáshoz tudjuk hasonlítani az inverteres berendezések energiafelhasználását – hosszútávú futásnál a szervezetünk hatékonyabban használja energiáinkat, mint sprintfutásnál, vagy visszatérő indulásnál és megállásnál. Az inverteres készülékek tehát egyenletesen használják az energiát, így kevesebbet is fogyasztanak, mint az on/off, vagy a mobil klíma készülékek.

  Ez nemcsak a hűtésre, de a fűtésre is érvényes – a téli időszakban egy hatékony, fűtésre is alkalmas klímaberendezés üzemeltetése a központi fűtés összegénél kevesebbe kerül. Így a klíma vásárlásánál lehet, hogy a kezdeti befektetés magasabb egy minőségi kombinált készülék esetén, ennek megtérülése azonban hosszútávon egészen biztos. Ez esetben fűtésre optimalizált berendezés a javasolt.

  Szakemberrel egyeztetve ajánlott a megfelelő teljesítményű készüléket kiválasztani. A készülékeken feltüntetett teljesítmény nem a fogyasztásra, hanem a készülék hűtő- és fűtőteljesítményére vonatkozik, amelyet a szoba méreteihez képest szükséges meghatározni. Általánosságban érvényes számítás, hogy egy 10 m2-es helyiség hűtésére 1 kW teljesítmény szükséges, így pl. egy 30 m2-es szoba hűtésére egy 3 kW-os készülék megfelelő. Ez azonban a feltüntetett adat a készülékeken, minden esetben a konkrét helyiséget és egyéb adottságokat is figyelembe kell venni.

  A panellakások átlagos belmagassága nem haladja meg a 3 métert, ez eleve csak bizonyos típusú készülékek beüzemelését teszi lehetővé. Leggyakrabban mono split rendszerű berendezéseket kérnek tőlünk panellakásokba, mi is ezeket javasoljuk. A funkciótól és a szobák adottságaitól is függ, hogy az oldalfali, mennyezeti vagy padlón álló készülékek a legalkalmasabbak.

  A mono split rendszerű klímák kültéri és beltéri egységekből állnak, amelyek beszerelése mindenképpen falbontást igényel. Ez azonban minimális és gyors munkával jár, így nem kell attól tartania, hogy lakását felfogatjuk. A helyszíni szemlére már csak azért is szükség van, mert nem minden panellakáshoz tartozik erkély vagy balkon, így a kültéri egység telepítése más szerelési folyamatot igényelhet.

  Minden esetben figyelembe kell venni a kondenzvíz elvezetésének lehetőségét – szerencsés esetben be lehet vezetni a lakásban található egyéb vízelvezető csövekbe, ám előfordulhat, hogy csak kültérre lehet megoldani a kondenzvíz elvezetését. Ebben is szakembereink segítenek. Általánosságban elmondható, hogy a panellakásoknál a beltéri és kültéri egységeket összekötő cső hossza nem haladja meg a 3 métert, így a várható klímaszerelés költsége fix marad. További információért keressenek minket bizalommal! #Helloklima