0
...

Hogyan válasszak klímát?

Hogyan válasszak klímát?A klímaválasztás legfontosabb szabályai

Köszöntelek a helloklima.com weboldalán kedves tudatos vásárló! Honnan tudom, hogy tudatos vásárló vagy? Onnan hogy ammenyiben ezt a cikket olvasod, kiderül hogy egy körültekintő ember vagy aki szeret hiteles forrásokból tájékozódni, mielőtt dönt.

És ez szuper, mert a legjobb kiszolgálni a tudatos vásárlókat, akik adnak a szakmai véleményekre és tanácsokra, mert így biztosra vehetős az elégedettség.

Márpedig számunkra fontos hogy Te és minden ügyfelünk elégedett legyél és hosszú távon szolgálhassuk az érdekeidet!

Na de térjünk a lényegre, beszéljünk arról hogyan érdemes klímát választani?

Az első szempont legyen a márka:

Bármilyen igénnyel is rendelkezel a választott márka elsődleges, ugyanis a klíma vásárlás egy hosszú távú döntés. Mind a garanciális, mind az ezen túli időszakban fontos hogy kiszámítható legyen az alkatrész ellátás, akár a klíma berendezésben hibásodik meg valami, akár a távirányító tűnik el, vagy törik össze. Gondolhatunk itt az alacsony áron vásárólható ismeretlen márkanévvel címkézett termékekere is.

Ezen típusoknál a legnagyobb probléma a garanciális háttér, ami álltalában nem áll fent, így egy esetleges meghibásodás estén a légkondicionáló egyenesen a kukában végzi.

Éppen ezért vállalkozásunk kizárólag olyan nagy cégek klíma berendezéseit forgalmazza, melyek saját maguk terveznek, gyártanak, nem pedig mások termékeit címkézik fel. Ezek a klíma márkák megbízhatóak! Nem csak egy mellékes termékként forgalmazzák a klíma berendezéseiket, de komplex üzletáguk szakosodott a hűtés / fűtés technológiákra.

Nézzünk néhány példát az általunk forgalmazott klíma márkákra!

Az első és a legkiemeltebb klíma világmárka a DAIKIN:

Ezzel a klíma márka névvel minden bizonnyal találkoztál már, ha laikus is vagy a témában, de elkezdtél keresgélni. Ennél ismertebb és jobb referenciákkal rendelkező klímagyártó céget nem tudunk mondani. A 20 éves klíma berendezéseik is rendelkeznek zavartalan alkatrészellátással így ennél többet azt hiszem nem is kell mondani.

Amennyiben fontos a megbízhatóság, az energiatakarékosság, a csendes működés, a hosszú garancia idő, az alkatrészutánpótlás biztosítottsága, akkor a DAIKIN klímaberendezés biztosan jó választás lesz!

A következő klíma márka amit kiemelünk az a Fujitsu:

A Fujitsu szinte egyedülállóan a klíma berendezések piacán egyes lakossági termékeire, akár 10 év garanciát is vállal! Azok közül akiknek fontos a megbízhatóság, a hosszú garanciális idő, a csendes működés mellett a dizájn is, egyre többen választják a Fujitsu klímaberendezéseket.

A következő klíma márka amit kiemelünk az a Gree: 

gyártó Magyarországban piacvezető, nem ok nélkül, ár - érték arányban verhetetlen. A legnagyobb kinai gyártó a világon. Cégünk is előszeretettel ajánlja mindenkinek. Minőségben és megbízhatóságban is a top 10 be sorolható. 

És ezek mellett az alábbi klíma márkák azok, melyek a sokéves értékesítési és szervizelési tapasztalataink szerint a legmegbízhatóbbak:

 • Mitsubishi klímák
 • Gree klímák,
 • Hitachi klímák,
 • Samsung klímák
 • LG klímák,
 • és végül de nem utolsó sorban a Toshiba klímaberendezések.

 

Minden klímagyártó cég igyekszik széles körben minden típusú készüléket gyártani, az igényeknek megfeleően, fűtésre optimalizált, ipari klímák, különlegesen csendes készülékek, szerver hűtésre optimalizált gépek.

A klímaválasztás legfontosabb szempontjai:

 • Energiatakarékosság, "A++"
 • Hűteni tudjon, vagy fűteni is, - itt megjegyeznénk hogy érdemes fútésre optimalizált készüléket választani mivel az átmeneti időszakokban is lehessen használni a klímát például a fűtési időszak megkezdése elött.
 • Mennyire fontos a klímaberendezés zajszintje. Ne lehessen hallani-tól a nagyon halkon keresztül a mérsékelten hangosig. (ennél zajosabb berendezések is vannak, de általában ezek az általános igények.)
 • Lehessen a Wifi segítségével telefonról is vezérelni.
 • Garancia és feltételei.
 • Design - manapság több színes klímaberendezést is lehet vásárolni, és természetesen a gyerekeknek is van már választható gyerekmintás készülék is.
 • Teljesítmény
 • Egy megbízható márka garancia a minőségre
 • Egy minőségi klímaberendezés értéknövelő beruházás az inagtlanjába, nem kizárólag hűtő-fűtő berendezés.
 • Mindenképpen olyan klímakészüléket válassz, mely energiatakarékos, hogy ne az áram számlában mutatkozzon meg az olcsóbb klíma berendezés valódi ára!

Amennyiben tudod, hogy számodra mik a legfontosabbak, akkor egyszerűen tudunk neked tanácsokat adni a klíma választáshoz!

Milyen teljesítményű klímaberendezésre van szükséged?

2,0 kW (kilowatt) -tól akár 40 kW (kilowatt) feletti készülékeket is tudunk biztosítani. Itt fontos megjegyzni, hogy ez a készülékek hűtő- vagy fűtőteljesítménye az nemegyezik meg az elektromos áram felvétellel.

A legegyszerűbben úgy tudsz számolni, hogy egy 10 négyzetméteres helység hűtésére egy kb 1 kW (kilowatt) teljesítményre van szükséged, azaz 30 négyzetméter hűtése esetén 3 kW (kilowatt) teljesítményre van szükséged.

Ez csak egy egyszerű becslési mód a szükséges teljesítmény meghatározásához, de a tényleges teljesítményt befolyásolja, hogy a hűteni kívánt helység milyen belmagassággal rendelkezik, mennyire jó a hőszigetelése, és pl a helységben üzemel e 10 számítógép vagy bár mi más ami melegíthet a külső tényezőktől függetlenül.

A pontos igények felméréséhez mindenképpen célszerű szakemberrel egyeztetni, ha segítségre van szükséged, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, állunk szíves rendelkezésedre.