0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Klímaszerelés panellakásban

  klimaszereles-panellakasbaKlímaszerelés panellakásban: 5 tipp a jó befektetésért. A klímaszerelés panellakásban télen és nyáron is megoldás lehet az egyenletes hőmérséklet biztosításához. Télen segít a lakás melegebbé tételében a fűtési rendszer átalakítása nélkül, a klímaváltozás miatt pedig a nyár egyik legforróbb témája - sajnos szó szerint, A panelházakban elviselhetetlen a hőség: nemcsak napközben késztet a redőnyök lehúzva tartására, de az éjszakai alvást is megnehezíti. Nem mindegy tehát, hogy milyen légkondicionálást választunk, és kire bízzuk a beszerelését! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy évtizedekre egész évben tökéletes hőmérsékletet teremthessünk otthonunkban.

  Klímaszerelés panellakásban: számoljunk azzal, hogy nem egyszerű feladat!

  A klíma beszerelése az esetek többségében kihívással jár - panellakás esetén ez azonban megsokszorozódik. A klímaszerelés panellakásban nehézségeinek elsősorban technikai oka van: a kültéri és beltéri egység összeköttetése érdekében a fal átfúrása szükséges, a kemény beton és a betonvasak közepette ez azonban a szokottnál szó szerint keményebb feladat. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lehetne remekül klimatizálni egy panellakást: sokkal inkább azt, hogy fontos olyan szolgáltatót választani, ahol a szakemberek széleskörű tapasztalattal rendelkeznek panelek légkondi beszerelésében.

  Ha esetleg Önt már riogatták azzal, hogy társasházban bármiféle akadálya lenne a klímabeszerelésnek, ne aggódjon: ezt semmilyen jogszabály nem tiltja! A mai modern, extra csendes kültéri egység biztos, hogy nem lesz zavaró tényező, a tulajdonos csak a cseppvíz elvezetését köteles megoldani.

  Klímaszerelés panellakásban: ilyen klímát válasszunk:

  A meglévő fűtésre rendszer miatt, egy hűtő- fűtő klíma tökéletesen megfelel, nincs szükség fűtésre optimalizált készülére. A klímagyártók alap modelljei is tökéletesen megfelelnek, mivel álltalábna csak a hűtés a cél.

  Ami a pontos márkát, típust és teljesítményt illeti, érdemes kikérni egy olyan tapasztalt szakember véleményét, akinek a klímaszerelés panellakásban szinte rutinfeladat, ezért pontosan látni fogja a lakásunk egyedi adottságait, és segít majd felmérni, hogy mivel járunk a legjobban. Elöljáróban annyit elmondhatunk, hogy ne essünk abba a hibába, hogy túl kicsi teljesítményű készüléket vásárolunk! Ennek hosszú távon nem spórolás, hanem kellemetlenségekk és plusz költségek lesznek a következményei.

  Klímaszerelés panellakásban: a beltéri egység helye

  Ahogy családi házaknál sem a lakás közepére szereljük a klíma beltéri egységét, úgy panellakás esetén sem érdemes ezt tenni! Általánosságban azt szoktuk javasolni, hogy a klíma helye ott legyen, ahonnan a meleg is jön: ez pedig az ablak. Ha az ablakhoz közel szereljük a beltéri egységet, nem csak a hatékonyság lesz jobb, hanem a klímaszerelés panellakásban is jóval egyszerűbbé válik. Mivel a kültéri egység így a beltérihez közel beszerelhető, a hosszú elvezetés miatt sem kell aggódnunk.

  A több szobás panellakásokba érdemes úgynevezett multi split, azaz több beltéri egységgel rendelkező légkondicionálót választani, hogy a lakás fontos pontjai megfelelően hűtve legyenek.

  Klímaszerelés panellakásban: a kültéri egység helye

  A klímaszerelés panellakásban egyik legnagyobb kihívása a kültéri egység megfelelő helyének megtalálása. A legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha az erkélyre tudjuk helyezni: így a kültéri különösebb rögzítés nélkül is stabil helyen lesz. Ugyanakkor nem minden panellakáshoz tartozik erkély, így sokszor más megoldás után kell néznünk. Optimális lehet még, ha a kültérit közvetlenül az ablak alá tudjuk beszerelni, így a folyamat egyszerűbbé válik. Itt felmerül a kondenzvíz elvezetésének dilemmája is: természetesen ez is erkély esetében a legegyszerűbb, ugyanakkor jó megoldás még a vízvezető szakember bevonásával történő belső elvezetés is.

  Klímaszerelés panellakásban: extrák a tökéletes kényelemért

  A nyári hónapokban elviselhetetlenül felforrósodó szerkezet miatt a klímaszerelés panellakásban elsősorban hűtés céljából válik aktuálissá: de érdemes lehet megfontolni a fűtésre optimalizált klíma vásárlását is. Becsapós nevével ellentétben természetesen ez a típus is tökéletesen alkalmas a hűtésre, ugyanakkor viszont akkor sem hagy minket cserben, ha éppen a távfűtési szezon előtt vagy után már olyan alacsony a hőmérséklet, hogy teljesen kihűl a lakás.

  Szintén jó szívvel ajánljuk a manapság egyre elterjedtebb wi-fis klímaberendezéseket, amelyeket gyakorlatilag a világ bármely pontjáról irányíthat! Nincs is kellemesebb annál, mint egy fárasztó nyári munkanap után még a munkahelyen bekapcsolni a légkondit az alkalmazáson keresztül, majd egy kellemes, hűtött lakásba hazaérni.

  Önnek is aktuális a klímaszerelés panellakásban? Kérje a Hello Klíma ajánlatát!