0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Hűtő- Fűtő klíma

  huto-futo-klimaEbből a cikkből megtudhatja, hogyan használja a légkondicionálót hűtésre- fűtésre. Melyek a klíma hűtési- fűtési funkciójának előnyei, és mit kell figyelembe venni, hogy a végén még pénzt is spórolhassunk a hűtő- fűtő funkcióval rendelkező klímákkal.

  A légkondicionálást a legtöbben csak azzal asszociálják, hogy optimálisan szabályozható a szobahőmérséklet és kellemes beltéri klímát teremthet otthonában vagy irodájában, különösen a nagyon meleg napokon. A technika fejlődésével a hűtő fűtő klímák ennél többet is tudnak, akár a téli hónapokban is napi használatban. Ezt hívják napjainkba, hőszivattyús klímaberendezésnek.

  De mit is jelent ez igazából? Lényegében a rendszer fordított működését nevezték el ilyen módon, amikor a klímagáz körfolyamat megfordul, hűtés helyet fűtés lesz a cél.

  Itt fontos különbséget tenni a hűtő- fűtő klímák , és a fűtésre optimalizált készülékek között.

  Erre, írásunk végén még visszatérünk.

  A hűtési üzemmód minden készülék alap funkciója, így írásunk a fűtésről fog bővebben írni.

  Megérik-e a fűtési funkciós klímák? A válasz egyszerű: igen!

  Klímájának nem kell csak a falon lógnia anélkül, hogy télen működne, mivel a gyártók kifejezetten ajánlják a készülékek használatát, gazdaságos üzemeltetése miatt.

  A klímával való hűtés- fűtés számos előnnyel jár és nagyon komfortos megoldás. Előny például, hogy a páratartalmat és a szobahőmérsékletet precízen, egyéni közérzetének megfelelően szabályozhatja, télen, nyáron. Továbbá, a készülékek nagy része szűrőkkel van felszerelve, így friss,    levegőt juttat a készülék a légtérbe. Ezek között vannak szűrők, és vegyi bevonattal rendelkező készülékek.

  Hogyan működik a légkondicionáló fűtéskor?

  A klímaberendezéssel való fűtés ugyanúgy működik, mint a hűtés, csak fordított működéssel.

  A klímaberendezéssel történő hűtés- fűtés előnyei:

  • Energia hatékonyabb, mint más fűtési módok,
  • A helyiség hőmérséklete sokkal gyorsabban emelkedik, mint a hagyományos fűtésnél,
  • A klíma egész évben használható,
  • SCOP érték, amely igazolja a készülék hatékonyságát, 1kW áram/ ledaható hő kW-ban,
  • Alacsonyabb beszerzési költség mint egy kazáné,
  • Ezzel egy időben a levegő is megtisztulhat,
  • A páratartalom pontosan szabályozható,
  • Teljes fűtéskiváltásra is ideális választás,
  • Telefonról is vezérelhető.

  Tipp: Fűtési funkciós klíma vásárlásakor ügyeljen az energiaosztályra, és SCOP értékre!

  Minél magasabb a légkondicionáló energiaosztálya és SCOP értéke, annál kevesebb áramot fogyaszt.

  Mi is az SCOP érték?

  Az a fűtési hatékonyságot mutató szám, amelyből megtudhatjuk, hogy a készülék 1 kW áram felvétellel, hány kW hőt képes előállítani.

  Fűtés klímával – mennyibe kerül?

  A jelenlegi árak mellett 30%-os megtakarítás érhető el a hőszivattyús készülékekkel. Ezt az összeget lehetséges csökkenteni H tarifás mérőóra igénylésével, a felére!

  A szolgáltató Október 15-tól, Április 15-ig biztosítja a kedvezményes áramot, féláron. Igazán kitűnő választás minden ingatlanba. A legfontosabb a hűtő fűtő klímák üzemeltetésével kapcsolatban, hogy jelenlegi tudásunkkal ellentétesen működik, akkor gazdaságos, ha folyamatosan üzemeltetjük.

  Minden hűtő- fűtő klíma készülékkel lehet fűteni?

  A gyártói adatok szerint igen, alap készülékek -15 fokig, viszont itt fontos figyelembe venni a fizika törvényeit. 0 fok alatt, a lecsapódó páratartalom ráfagyhat a kültéri egységre, így csökken a hőleadás, és a hatékonysága a készüléknek, majd hibakóddal megáll a készülék.

  Erre kínálnak megoldást a gyártók fűtésre optimalizált készülékei, amelyek fűtőszállal biztosítják a lefagyott kültéri egység leolvasztását. Ez a Defrost üzemmód, ekkor a készülék jégteleníti a kültéri egységet, majd folytatódik a fűtési üzemmód.

  A gyártók garantálják a készülékek alacsony hőmérsékleten való működését is akár – 30 fokig is.

  Hogyan válasszak hűtő fűtő klímát fűtésre?

  A választás egyszerű!

  Amennyiben fűtés kiegészítést keres, átmeneti időszakra, tavasz, és ősz hidegebb napjaira, akkor javasolt a -15 fokig üzembiztos készülékek választás. Ezzel a készülékkel 0 fokig gazdaságosan fűthet. Ezen típusok a gyártok kínálatába a legszélesebb kínálattal rendelkeznek. Elérhető kínálatunk megtalálható itt!

  Az esetben, ha kizárólagosan fűtésre, vagy fűtés kiváltásra keres készüléket, javasolt típusok a fűtésre optimalizált készüléket, melyek -20, -25, vagy akár -30 fokig is üzembiztosak. Ezen típusok lefagyás, és teljesítményromlás nélkül képesek fűteni az év minden napján. Természetesen hűtésre is ideálisak. Elérhető kínálatunk megtalálható itt!

  A hűtő fűtő klímák a piac nagy részét lefedik, minden gyártónak széles a kínálata ebben a kategóriában. Elérhető gyártók: Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu, Gree, Midea, C&H, Daikin, Polar.

  A fűtésre is optimalizált készülékek piacának nagy részét a Kínai gyártók fedik le, mint Gree, Cooper&Hunter, Midea. A gyártok biztos, és megbízható megoldást kínálnak a fűtési rendszerek területén. A hűtő fűtő klímákkal komfort, és kényelem költözik otthonunkba.

  Amennyiben a huzat hatás miatt aggódik, nincs oka, elérhetők kínálatunkban huzat mentes készülékek is.

  Mennyibe kerül egy hűtő fűtő klíma?

  A készülékek 230 ezer forinttól kezdődnek, természetesen a választék több ezer típus is lehet a piacon. Ezen típusok megfelelnek az átmeneti időszakban hűtésre- fűtésre. Egészen 0 fokig, amint ezt korábban írtuk blogunkban.

  Amennyiben fűtésre optimalizált készülékben gondolkodunk, az árak 20%-kal magasabbak lehetnek, induló termékek bruttó 215 ezer forinttól elérhetőek, de természetesen más tervezés, és anyagfelhasználással. Ezen típusok egységei nagyobb méretűek, a hatékonyság érdekében.

  Amennyiben hűtő fűtő klíma telepítésén gondolkodik, érdemes időben cselekednie, az idei évben még több támogatást nyújt az állam, hűtő fűtő klíma vásárlásra.

  A legtöbb gyártó lehetőséget biztosít, az okos otthonokhoz való csatlakozáshoz is!

  Bővebb információért keressen minket telefonon.