0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Fűtés klímával

  futes-klimavalFűtés klímával: a modern megoldás.

  Lakásunk komfortjának egyik legfontosabb feltétele a megfelelő hőmérséklet, télen és nyáron egyaránt. Ahogy egyre elterjedtebb a nyári hónapok elviselhetetlen hőségét egy diszkrét, energiatakarékos klímaberendezéssel enyhíteni, sokaknak megfordul a fejében, mennyivel egyszerűbb lenne ugyanezt a készüléket fűtésre is használni, a nehezen szabályozható távellátás vagy a konvektor vesződségei helyett. Őrült ötlet? Többé nem: a fejlett technológiának köszönhetően a fűtés klímával ma már környezetbarát, költséghatékony megoldásnak számít - mutatjuk is, hogy miért!

  Fűtés klímával: hogyan működik?

  A hűtésre használt klímák annak a forradalmi működési elvnek köszönhetik népszerűségüket, hogy a kültéri egység segítségével képesek a kinti levegőt hűvössé alakítani, és ezt felhasználva, a beltéri egységen keresztül bejuttatva hatékonyan képes megváltoztatni a szoba hőmérsékletét. Ha a légkondicionálót a helyiség hőmérsékleténél magasabb fokozatra állítjuk, a folyamat gyakorlatilag ugyanúgy végbemegy, csak fordítva: a kültéri egység a kinti levegőt felmelegíti, a beltéri egységbe juttatja, így a rendszer fűti a helyiséget. A fűtés klímával tehát nem bonyolult technológia, és nem is igényel extra, nagyméretű, vagy kifejezetten drága készülékekre való beruházást.

  A klímák fűtésre, hőszivattyús technológiával működnek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a készülék belsejében működik egy speciális hűtőközeg, amely cseppfolyósból gáz halmazállapotúvá tud alakulni, majd vissza. Ennek a folyamatnak köszönhetően a klíma kompresszorába került levegő gázként sűrűsödik, így a készülék hőenergiát halmoz fel - amely nyáron kifelé, télen befelé távozik. A fűtés klímával ideális megoldás, mivel magas SCOP értékével, hatékonyabb fűtésre mint más fűtési formák.

  Fűtés klímával: minden készülék képes rá?

  A válasz röviden: igen! A mai modern klímaberendezések már képesek arra, hogy a hűtés mellett igény szerint melegebbé varázsolják a szoba levegőjét. Ilyen módon a fűtés klímával jól jöhet akár egy szelesebb nyári napon, vagy egy hűvös koraőszi estén - a téli mínuszokkal azonban nem minden klíma képes megbirkózni. Az úgynevezett fűtős klímák jó szolgálatot tesznek, ha fűtési eszközünket nem szeretnénk lecserélni, de az átmeneti időszakban jól jönne egy kis rásegítés, hiszem 0 és +5 fok között képesek a fűtésre. Ha szeretnénk, hogy a fűtés klímával télen is opció legyen, ahhoz fűtésre optimalizált klímát érdemes választanunk, amelyek 1 kilowatt elektromos energiából akár 3-4 kW hőenergiát is képesek termelni, ez pedig rendkívül gazdaságossá teszi a működtetésüket.

  Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, a kinézett készülék jól működik-e majd a lakásunkban a téli hidegben is, érdemes szakértő segítségét kérni - aki pedig a bivalencia fok alapján fogja ezt megállapítani. A bivalencia érték azt mutatja meg, hogy melyik az a legalacsonyabb hőmérséklet, amelyen a készülék még optimálisan működik. A dobozra írt legalacsonyabb hőmérséklet nem a bivalencia fokot jelenti! Csupán azt az értéket, ahol a készülék letílt, mint végső működési tartomány. Fűtés klímával sok szempontból jó megoldás, nem mellesleg, a levegőt is szűri a beltéri egység.

  Fűtés klímával: mennyibe kerül?

  Meglepőnek tűnhet, de a fűtés klímával gyakorlatilag a nulladik lépéstől kezdve takarékos megoldásnak számít. Ha építkezés előtt, során döntünk amellett, hogy hűtő-fűtő klímaberendezést vásárolunk, megspóroljuk a gázfűtés kiépítésének költségeit, az engedélyeztetések procedúráit, és a kémény építését is. A fűtés klímával természetesen nem csak akkor jelent megtakarítást, ha éppen építkezünk: meglévő gáz- vagy elektromos fűtésünk helyett is olyan alternatívát jelent, amelyre megéri váltani, hiszen nagyjából 15-20 százalékkal költséghatékonyabb megoldás, mint a megszokott fűtési rendszerek. Ennek oka, hogy a fűtésre optimalizált klíma több hőenergiát termel, mint amennyi elektromos energiát felvesz.

  Fűtés klímával: környezeti hatások

  Meglepően hangzik, de a fűtés klímával annyira környezettudatos megoldás, hogy a legtöbb áramszolgáltató egyedi, kedvezményes díjcsomaggal “jutalmazza” a fűtésre optimalizált klíma használatát. Az úgynevezett H tarifa október 15-től április 15-ig, azaz fűtési szezonban igényelhető illetékes áramszolgáltatónkól, díjszabása az egész országban egységes: átlagban 15-26 Ft/kW árral számolhatunk, ha megkapjuk. Ennek igényléséhez csupán a készülékünk SCOP értékét kell bizonyítani, amely azt mutatja, hogy adott egységnyi befektetett energiával mennyi hőenergiát képes kibocsátani a készülék a teljes időszakban. Ha az igénylő lapot kitöltöttük, és az eljárás sikeres, a szolgáltató egy külön H tarifás mérőórát is beköt majd, így elkülönül a fűtő klíma fogyasztása a többi áramfogyasztásunktól.

  Ön is élvezné otthonában az előnyöket, amelyeket a fűtés klímával nyújt? Keressen meg minket bizalommal, webáruházunk kínálatának nagy része klímás fűtésre épült.