0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Milyen klímára lehet H tarifát igényelni?

  milyen-klimara-lehet-h-tarifat-igenyleniGyakran találkozunk a kérdéssel, hogy melyik klíma a H tarifás klíma, így most megválaszoljuk a kérdést. Azonban sokan nem tudják, hogy mit is jelent maga a H tarifa, így először tisztázzuk a fogalmat.

  Mit jelent a H tarifa?

  A H tarifa egy kedvezményes áramtarifát jelent, amely október 15. és április 15. között vehető igénybe. Célja, hogy kedvezményes tarifát biztosítson a fűtési szezonban. A fenti időszakon belül egész nap, azaz 0-24 órában használhatjuk a kedvezményes áramot. A H tarifa lényege a környezetbarát fűtési technológia alkalmazásának támogatása a lakossági szektorban. 2022. júliusában bejelentett áremelések ellenére, hőszivattyúkra és fűtésre optimalizált klíma készülékekre továbbra is a kedvezményes H tarifa vonatkozik: amely 23-35 forint/kWh. Jelenleg a legegyszerűbb megoldás a régi fűtésrendszerek kiváltására, mivel engedély nem kell hozzá, és egy nap alatt telepíthető szinte bárhol. A H tarifás óra gyakorlatilag egy új digitális óraszekrény, amelybe beköthetők a készülékek. Ez az óra nyit és zár a 6 hónapos fűtési időszakban, a kedvezményes áram használatakor. Telepítési ára változó, erről a szolgáltatótól érdemes érdeklődni, de sok kisvállalkozó is szerződőtt partnere az áramszolgáltatóknak, így kereshetünk közvetlen H tarifás villanyszerelőt is, így a teljes ügyintés a villanyszerelő feladata. Elmodhatjuk, hogy a H tarifás óra az áramszolgáltatók válasza a biztoznytalan gázárak miatt kialakult helyzetre, amellyel segítik a lakosság fűtés korszerűsítését és modenizálását. H tarifa kizárólag a hatékony hőszivattyús klímákra, és nagyteljesítményű hőszivattyúkra lehetséges igényelni. Más eletromos fogyasztók mint infra panel és egyéb fűtő panelek nem jogosultak az igénylésre, mivel hatékonyságuk elmarad a hőszivattyús rendszerekétől.

  Milyen hőszivattyús klímára, hőszivattyúra lehet H tarifát igényelni?

  A magas SCOP értékkel, és magas energia besorolással minimum A+ besorolással rendelkező készülékekre, minimum -20 fok alatti működési tartománnyal. Egy fontos kritériumnak kell megfelelnie a fűtésre optimalizált H tarifás klímáknak, amely az SCOP érték, ez lakossági használatkor 4,1 érték felett legyen.

  Mi az az SCOP? Az SCOP érték a fűtési időszakban mért fűtési hatékonyság mutatója. (1 kW áramból milyen mennyiségű hőt ad le a készülék) A piacon elérhető 5,2 SCOP mutatóval rendelkező készülék is! Abban az esetben vehető igénybe H tarifás áram, ha a választott készülék SCOP értéke:

  • 6 kW teljesítményig az SCOP érték minimum 4,1-es,
  • 6,1 kW – 11,9 KW teljesítmény között az SCOP minimum 3,8-as,
  • 12 kW teljesítménytől pedig az SCOP minimum 3-as.

  A készülékek gyári leírásában megtalálható az SCOP mutató, amely megmutatja a készülék hőleadását fűtéskor, az 1 kW felvett áramból. Természetesen a készülékek nem vesznek fel 1 kW áramot. Ezzel a kerek értékkel könnyű bemutatni a hatékonyságot. 1 kW felvett áramból 4-5 kW hő adható le. Egy egy régi olajradiátor vagy eletromos fűtőpanelnél négy - ötszörösen hatékonyabb megoldás. A H tarifás klímák a jövő fűtési megoldásai közé tartoznak. Akár 3 óra alatt telepíthetők, mindenféle engedélyezés nélkül.

  A H tarifás klíma árak bruttó 225 ezer forinttól 1 millió forintig is terjedhetnek. A piaci kínálat óriási, érdemes a nagyobb márkákat előnyben részesíteni, mert egy feltűnően olcsóbb termék üzemideje rövidebb, mint egy megbízható márkának. Modhatjuk hogy a drágább ez esetben olcsóbb. Ajánlott márkák: Gree klímák , Midea klímákFisher klímákMitsubishi klímák. Egy megbízható márka és termék 15-20 évig biztos működést jelent a felhasználónak. Amennyiben egyszerű és gyors megoldást szeretne fűtés kiváltásra, a hőszivattyús fűtés az Önnek megfelelő megoldás. Ezen készülékek nem csak fűtésre megfelelők, de hűteni, párátlanítani és levegőt szűrni is képesek. De mi is az a hőszivattyús fűtés? Kattintson a szóra és utána olvashat!

  Minden gyártónak van már fűtésre optimalizált készüléke, sőt a Midea és Gree készülék teljes kínálata fűtésre is alkalmas, így a választás nem bonyolult. Amennyiben nem átlátható Önnek a piaci kínálat, kérem, keressen meg minket telefonon és segítünk. Fontos, a gyártók által -15 fokig üzembiztosnak írt készülékek nem javasoltak, mert az áramszolgáltató képviselője elutasíthatja a kérelmet, és így a vásárlás feleslegesen történt meg. Ez esetben ez független az SCOP értéktől. Amennyiben a kültéri egység nem fűtésre optimalizált elutasítható a kérelem. Hogy miért nem csak az SCOP számít ebben az esetben? A -15 fok feletti működni képes készülékek kültéri egysége nem fűtésre optimalizált, ellenben a -20 fok alatti működni képes készülékek mindegyike fűtésre optimalizált, ezt az áramszolgáltató is tudja, így különbséget tehet a termékek között, független az SCOP értéktől. Mondhatjuk, hogy a -15 fok a vízválasztó.

  Így amennyiben klímát szeretnénk fűtésre vásárolni, a javaslat egyszerű, 4,1 SCOP feletti készüléket válasszunk, minimum -20 alatti működési tartománnyal, ennél lehet jobb is, akár -25, de -30 fokig működő készülék is elérhető a H tarifás klímák piacán. Ez esetben biztosan használhatjuk majd a kedvezményes H tarifás áramot és a legnagyobb hidegben sem kell aggódnunk a magas fűtésszámla miatt. A nyári időszakban pedig a normál -A1- áramot tudjuk igénybe venni a klímánkra.

  A klímás fűtésnek sok előnye van, nem csak fűtés, de hűtés, levegőszűrés és természetesen párátlanítás. Ez a funkció régi típusú családi házaknál hasznos lehet. A környezetbarát működés és a H tarifa által kínált alacsony költségek csak néhány a megannyi pozitívum közül. Többek között a fűtős klímák rendkívül hatékonyak, esztétikusak és számos kényelmi funkcióval rendelkeznek, mint a beépített Wi Fi vezérlés, időzítés, éjszakai mód, ergonómikus távirányító stb. Fűtős klímát vásárolni tehát mindenképpen jó befektetés, mivel a H tarifás klíma árak csak 10%-a magasabbak a normál hűtő-fűtő klímáknál.

  Az alábbiakban 10 olyan H tarifás klímát mutatunk be, amelyek fűtés kiváltásra, kiegészítésre és kizárólagos fűtésre is alkalmasak. Természetesen jogosultak a H tarifára.

  Nézzük a termékeket hatékonyságban és árban növekvő sorrendben:

  A Gree Comfort X GWH12ACC- K6DNA1F a Gree gyár legeladottabb terméke remek választás, ha fűtő klímát keres. A készülék A++ energiabesorolással rendelkezik, igénybe vehető rá a H tarifa. Kialakítása különleges, mivel design készülék. Fehér és fekete színben. Nem véletlen, hogy hazánkban a legnépszerűbb darabok közé tartozik, hiszen amellett, hogy -25 fokig kiváló hőmérsékletet biztosít otthonában, számos olyan egyéb kedvező tulajdonsággal is rendelkezik, mint az időzítés funkció, a beépített Wi-Fi, a Cold Plasma szűrő és az LCD kijelző. Ezen kívül a légáram irányát is beállíthatjuk, a távirányítóban pedig integrált hőmérő mutatja az aktuális hőfokot. A készülék 10 év garanciával elérhető. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  Midea Xtreme Save Pro Midea MGP2X-12-SP készülék, amely letisztult megjelenésével bármelyik otthonba illik. A készülék a piacon ár- érték arányban a legjobb választás. Kitűnő megoldás fűtésre, kiegészítésre, kiváltásra. A Midea Xtreme Save Pro az egyik legkeresettebb termékünk, akár -25 fokos külső hőmérsékleten is üzembiztos. A készülék UV szűrővel szerelt a baktériumok ellen. További szűrőkkel a tiszta levegőminőségért. 12 fokozatú ventilátorral, és magas tudással. A készülék A++ fűtési energiaosztályba tartozik, igényelhető rá a H tarifa. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  A Cooper&Hunter Arctic CH-S12FTXLA2-NG klíma, amely -25 fokig üzembiztos, azaz a legnagyobb téli hidegben is megbízhatóan biztosítja számunkra otthonunk kellemes melegét. A klíma A+++/A+++ energiaosztályba sorolható, így a lehető legkevesebb villamosenergiát fogyasztja. Kialakítása rendkívül esztétikus, klasszikus beltérivel rendelkezik. Emellett előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy környezetbarát R32-es gázzal működik a készülék, valamint ECO-FRESH porszűrővel és CH-SMART-ION új generációs szűrűvel van ellátva, hogy otthonában a legtisztább levegőt biztosítsa. A klíma LED kijelzővel, programozható kijelzővel, valamint Wi-Fi-vel rendelkezik, így kényelmes működtetést biztosít. Öndiagnózisra alkalmas, automata öntisztítást végez. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  A Midea All Easy Pro Midea MEX-12-SP készülék, amely letisztult megjelenésével bármelyik otthonba illik. A készülék a piac egyik legjobb H tarifás klímája! Egyedi, extra méretű hőcserélő felülettel! Kitűnő megoldás fűtésre, kiegészítésre, kiváltásra. A Midea All Easy Pro az egyik legjobb ár-érték arányú prémium minőségű készülék Midea kínálatunkban. Megbízható működés -20 fokos külső hőmérsékleten is. UV szűrővel a baktériumok ellen, továbbá okos szem mozgásfigyelővel légárammentes hatást érhetünk el működés közben. 12 fokozatú ventilátorral, és magas tudással. A készülék A+++ / A+++ fűtési energiaosztályba tartozik, igényelhető rá a H tarifa. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  A Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8 design H tarifás klíma berendezés, amely különleges megjelenésével minden otthonban extra megjelenést biztosít. A készülék légárammnetes üzemletetést biztosít Önnek, mindezek mellett a piac legextrémebb design beltéri egységével. Kitűnő megoldás fűtésre, kiegészítésre, kiváltásra. A Midea Breezeless prémium minőségű készülék Midea kínálatunkból. Megbízható működés -25 fokos külső hőmérsékleten is. Egyedi szűrővel szerelt a baktériumok ellen. 12 fokozatú ventilátorral, és magas tudással. A készülék A+++ fűtési energiaosztályba tartozik, igényelhető rá a H tarifa. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  Fisher Nordic FSAIF-Nord-123AE3 A teljes kínálatból a legmagasabb 5,3 SCOP értékkel rendelkező készülék, amely beépített okos szem funkcióval követi a felhasználót, és légárammentes működést biztosít. A készülék A+++/A+++ energia besorolással igazán hatékony megoldás hűtésre és fűtésre egyaránt. Extra méretű beltéri egységgel a hatékony hőleadásért. Gyári szűrőkkel a tiszta levegőért, 3+3 év garanciával. A készülék különleges termék a piacon, hatékonysága -30 fokig biztosított. Igazán egyedi megjelenésének köszönhetően kedvelt H tarifás klíma. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  Midea Oasis Plus MOP3-12-SP   A Midea csúcskészüléke, A+++ energia besorolással, és 5,3 SCOP értékkel. 12 fokozatú ventilátorral, a maximális komfortérzetért. A készülék méretei megnyugtatóak minden ügyfélnek, mivel extra méretű beltéri egységgel és kültéri egységgel szerelt H tarifás klímaA klímaberendezés kettős szűrőrendszerrel rendelkezik, gyakorlatban két lépésben távolítja el a káros anyagokat. A készülék minden kikapcsolás alkalmával öntisztítást végez a páralecsapódás eltávolítása érdekében, ezáltal megakadályozza a baktériumok és a penész kialakulását a hőcserélő felületen. A gyártó 5 év garanciát biztosít minden készülékére. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  Mitsubishi AY35VGK A piac legcsendesebb A+++ energia hatékonyságú készüléke, mindössze 18dB zajszinttel. Japán minőségi termék, hatékony megoldás hűtésre fűtésre egyaránt. Dual berrier bevonattal a baktériumok ellen, és beépített Wifi funkcióval. A gyártó első fűtésre optimalizált készüléke, amely nagy sikert ért el a felhasználóknál. A készülék -20 fokig üzembiztos megoldást kínál minden ingatlanban. A készülék és a márka garancia a stabil, és gazdaságos működésre. Vékony beltéri egységgel az egyedi megjelenésért.

  A Gree Amber Royal GWH12YD készülék, amely letisztult megjelenésével bármelyik otthonba illik. A készülék a piac legerősebb H tarifás klímája! 110%-os megoldás fűtésre, kiegészítésre, kiváltásra. Ez a Gree fűtős klíma tökéletesen helyt áll akár -30 fokos külső hőmérsékleten is. Apple Catechin szűrővel ellátott készülék, amely három lépésben biztosítja otthona levegőjének tisztaságát. Elektrosztatikus úton kiszűri a porszemcséket, gombaspórákat és egyéb káros mikroorganizmusokat, majd az erősen antioxidáns hatású catechin vegyület megöli a kórokozókat, végül pedig a szagtalanító ionszűrő semlegesíti a baktériumokat és friss, üde levegőt biztosít. A készülék A+++ fűtési energiaosztályba tartozik,  év garanicával. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  A Hitachi Shirokuma RAK-35RXE egy design A+++ energia hatékonyságú H tarifás klíma berendezés, amely különleges megjelenésével minden otthonban extra megjelenést biztosít. A készülék légárammnetes üzemeltetést biztosít Önnek. Kitűnő megoldás fűtésre, kiegészítésre, kiváltásra. A Hitachi Shirokuma igazi Japán prémium minőségű készülék. Megbízható működés -20 fokos külső hőmérsékleten is. Egyedi szűrővel szerelt a baktériumok ellen. 12 fokozatú ventilátorral, és magas tudással. A készülék A+++ fűtési energiaosztályba tartozik, igényelhető rá a H tarifa. A terméről bővebben a termék névre kattintva olvashat.

  De milyen készüléket választhatunk, amennyiben tetőtérben szeretnénk H tarifás klímát?

  Természtesen ebben az esetben is van megoldás! A padlón álló parapet klíma készülékekkel alacsony oldalfalú ingatlanban is van lehetőségünk klímával fűteni, fűtést kiváltani, kiegészíteni. Ezen termékek kifejezetten tetőtéri ingatlanba lettek fejlesztve, de sokan esztétikus megoldásnak választják nem csak tetőtéri helyiségekbe, miért is ne?  A készülék H tarifára jogosúlt, A++ besorolással, és 4,6 SCOP értékkel! De mi is az a parapet klíma? A készülékek kialakítása lehetővé teszi meglévő radiátor helyére telepíteni a beltéri egységet, mivel kinézete is hasonló egy radiátorhoz. Működése megegyezik oldalfali készülékekével. Lényegében, egy két kifúvási ponttal rendelkező radiátor kialakítású beltéri klíma. Akár, csak padló melegítő funkcióval is, és természetesen egyedi szűrőkkel.h-tarifas-klima

  H tarifás parapet klímák: 

  Számos fűtésre optimalizált klíma elérhető kínálatunkban, amennyiben a felsoroltak között nem talált megfelelőt, kérem,kattintson a klíma fűtésre! Ha kifejezetten fűtős klímakészüléket keres, akkor mindenképp érdemes olyat választani, amelyre igénybe tudja venni a H tarifát. Ha nem biztos benne, hogy a választott készülék esetében igénybe vehető-e a kedvezményes áram, akkor forduljon hozzánk bizalommal, és segítünk a választásban! Reméljük tudtunk segíteni Önnek a H tarifás klímák kínálatában, és kiválasztásában.

  Természetesen nem csak lakossági kisgépek jogosultak H tarifa igénylésre. A piaci kínálatban elérhetők a levegő- víz hőszivattyúk, amelyek annyiban különböznek a fűtésre optimalizált klímáktól, hogy ezen készülék képesek a meglévő teljes fűtési rendszert kiváltani, vagy együttesen üzemelni a régi rendszerrel. Itt gondolhtunk padlófűtés, radiátoros fűtés, és használati meleg víz készítésre. Ezen készülékek ára két-háromszorosa a fűtő klímáknak, de amennyiben nem csak a fűtés a cél, hanem meleg víz és egyéb fűtési módok, akkor ez az Önnek megfelelő készülék. Termék választás, megtekintés itt a hőszivattyúk oldalunkon lehetséges. A H tarifás üzemltetéssel a készülékek 6 hónapig a kedvezményes áron vehetik az áramot a szolgáltatótól. Ez a megoldás az amúgy is hatékony készüléket még hatékonyabbá teszi.

  Összefoglalva, a H tarifás óra a teljes fűtési időszakban, minden évben kedvezményes üzemeltetés biztosít hőszivattyús klíma és hőszivattyú használatakor. Fűtés korszerűsítés, és fűtés kiváltáskor a készülékek elsőszámú termékek a piacon, nem ok nélkül. Gazdaságosak és biztonságosak. A hőszivattyús fűtés a jövő fűtési technologiája. Esetleges kérdésekkel kérem keressenek minket bizalommal!