0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Kazettás klímák

  Mit kell tudni a kazettás klímákról?

  A különböző hűtő-fűtő berendezések között nem mindig egyszerű a választás. Most a kazettás klímát mutatjuk be részletesen, hogy ezáltal segíthessük döntését.

  A kazettás klíma a split klímák egyik típusa. Az a légkondicionáló, amelyik a legdiszkrétebb megjelenéssel rendelkezik.  Mivel a beltéri egysége az álmennyezetebe kerül beépítésre, nem foglal helyet, szinte észrevétlen marad. Diszkrét megjelenésének köszönhetően népszerű az irodaépületek, konferencia termek, szállodák, bevásárlóközpontok és vendéglátóhelységek körében. Természetesen otthonunkba is beszerelhetjük, mivel amellett, hogy esztétikusan beleolvad a mennyezetbe, számos egyéb kiemelkedő tulajdonságot tudhat magáénak.

  Rejtett megjelenése mellett fontos, hogy a kazettás klímák beltéri egysége több, különböző irányú kifúvással rendelkezhet. A légkondicionáló típusától függően egy, két vagy négy irányú kifúvásról is beszélhetünk. Előnye, hogy sokszoros levegő mennyiséget képez szállítani mint a lakossági oldalfali klímaberendezések.

  A kazettás klímák esetében fontos a távirányíthatóság. Rendszerint választhatunk termosztátos fali vezérlőegység és infrás távirányító között, de akár mindkét eszközt igényelhetjük. A Daikin klíma berendezések esetében vezetékes BRC1E53B távirányító rendelésekor egy igazán kényelmes beállítást alkalmazhatunk: akár egész hétre beprogramozhatjuk a légkondicionálót, hogy megkíméljük magunkat a készülék folyamatos ki-be kapcsolgatásától. Igényelje az Online Szabályozási lehetőséget, hogy helytől és időtől függetlenül vezérelhesse klímaberendezését okostelefonja vagy táblagépe segítségével. Ezt a funkciót könnyedén alkalmazhatja, csupán egy kiegészítőre és egy LAN hálózatra lesz szüksége, de természetesen segítünk a beállításokban!

  A kazettás klímák teljesítménye magas: 3,5 kw -tól egészen 16 kW teljesítményű készülékeket is talál kínálatunkban. Erre azért van szükség, hogy minél nagyobb teret képes legyen lehűteni a készülék, hiszen a kazettás klímákat azért alkották meg, hogy lehetőség legyen hatalmas terek klimatizálására is, akár egyetlen betéri egységgel.

  A kazettás hűtőrendszerek  mind split és multi rendszerekben is megvásárólhatók. Ennek oka, hogy lehet több beltéri egység kerül alkalmazásra egy-egy projekt esetén, így a multi kivitel egy praktikus megoldás. Méreteit tekintve meghatározott, euro standard méretben készülnek, amely 60x60 cm-es nagyságot jelent. A standard méret garantálja, hogy az álmennyezetbe bármely kazettás klíma könnyedén besüllyeszthető legyen. Euro standard méretű klímákat találsz webáruházunkban többek között a Daikin, a Mitsubishi, a Gree, a Fujits és a Toshiba gyártóktól. De nem csak 60x60 cm-es változatok, hanem ettől eltőre méretek is léteznek. Például a Mitsubishi Kazettás MLZ KP25 VF klímája eltér a megszokott négyzetes kiviteltől, és téglalap formában biztosítja a megfelelő hőmérsékletet.

  A kazettás berendezések amellett, hogy erősebb légáramot biztosítanak, alacsony zajszinten működnek, és a légtisztítás is fontos szempont volt megalkotásukkor. Az erősebb légáram azt a célt szolgálja, hogy biztosítsa a készülék a hatalmas helyiségek minden szeglete számára a megfelelő hőmérsékletet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyirányba fújja a levegőt a klíma, hiszen az is kiemelkedő tulajdonsága, hogy eloszlatja a hideg légáramot, így nem fogunk fázni akkor sem, ha épp a berendezés alatt foglalunk helyet.

  Ennél a klímatípusnál is csak inverteres változatot választhatunk, mivel az Unió területén csak ez engedélyezett. Az inverteres klímák előnye, hogy szabályozzák a teljesítményüket, ezáltal sokkal nagyobb hatásfokon képesek működni, mint társaik, ez pedig pozitívan befolyásolja a berendezés COP és EER értékeit is. Működését tekintve a lényeg, hogy az inverterek elektronikusan szabályozzák a berendezések feszültségét, áramát és frekvenciáját. Jeleket küldenek az üzemi körülményeket vizsgáló érzékelőkről, valamint szabályozzák a kompresszor fordulatszámát, így a klíma teljesítményére direkt módon gyakorolnak hatást. Az optimális szinten működő frekvencia garantálja a megfelelő hőmérsékletet a szobában, miközben elkerüli a túlzott energiafogyasztást.

  Az inverteres berendezések előnye tehát, hogy rendkívül alacsony az üzemeltetési költsége. Az inverter technológia az egyik innovatívabb megoldás, melyet modern elektronikával és mechanikával ötvöztek, hogy egy olyan egységes hatás jöjjön létre, amely szavatolja a leghatékonyabb fűtés-hűtés megoldásokat.

  A kazettás klímák esetében egy kültéri egységgel egy, de akár több beltéri egységet is összekapcsolhatunk. Mivel a beltéri egységek hatásfoka igen magas, akkor is kiválóan hűthetjük, vagy fűthetjük az épületet, ha az több, hatalmas helyiségből áll. Például nagy családiházak, irodaházak, vagy mozik esetében kedvelt megoldás. Ennek előnye, hogy a több split rendszerű készülék telepítésével szemben sokkal kevesebb zajjal jár, illetve kisebb helyen elférnek a berendezések. A beltéri egységek mindegyike önálló távirányítóval rendelkezik, így egyesével szabályozhatók a berendezések. Ennek köszönhetően akár otthona minden szobájában más-más hőmérsékletet biztosíthat, vagy munkahelyén nem kell a kollégák igényeitől függnie.

  Azoknak, akik kazettás inverteres klímát vásárolnának, de fontos számukra a környezetvédelem, van egy jó hírünk! A Toshiba kiemelten figyel arra, hogy készülékeinek nulla károsanyag kibocsátása legyen. Ezt a legmodernebb, környezetbarát technológia felhasználásával éri el. Olyannyira a költséghatékony és energiatakarékos működésre fókuszál, hogy termékei környezetkímélő, „zöld” termékeknek számítanak. Emellett vállalta, hogy 2025-ig 1,5 millió fát ültet, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez.

  Összefoglalva a kazettás klímák:

  • csendesek
  • energiatakarékosak
  • nagy területek hűtésére (is) alkalmasak
  • több, különböző irányú kifúvással rendelkeznek
  • általában 60x60 cm-es méretben elérhetők
  • egy kültéri egységre egy, de akár több beltéri egység is kapcsolható
  • a beltéri egységek külön-külön (táv)irányíthatók

  Felkeltettük érdeklődését? Forduljon hozzánk bizalommal!