0
...

KLÍMASZERELÉS BUDAPESTEN

Ügyfeleink tapasztalai szerint sok esetben nem átláthatóak a klímaberendezések telepítésének árai, az információk sokszor félrevezetőek, mindezek elkerülése végett, tiszta beszéd a régi és új ügyfeleinkért:

A klímaszerelés alap díja 60000 forint +áfa, 3 méter csőhosszig, minden tartozékkal, falfúrással, csővekkel, beüzemeléssel! Rejtett költség nincsen!

Nem számolunk fel plusz költséget a tartó konzolért, kiszállásért és egyéb kiegészítőkért, meglepetések nélkül Önnek a teljes klímatelepítésért 60000+ áfa összeget szükséges fizenie.

Nem kell aggódnia mi lesz a telepítés végösszege, apróbetűs részek nélkül, nálunk az ár fix!

Kizárólag 3 méter csőhosszúság felett szükséges önnek fizetnie, méterenként, a plusz szolgáltatásokért. A alap szerelésben meghatározott 3 méter az esetek 90%-ban elegendő szokott lenni a telepítésben.

 

helloklima.com/klima-szereles-arak/KLÍMASZERELÉS ÖNNEK, Budapesten és Pest megyében

Klímaszerelés előtt a legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy segítsünk az Ön igényeinek és az ingatlan adta lehetőségeknek a legoptimálisabb klíma készülék kiválasztásában, valamint szakszerű beszerelésében, beüzemelésében, Budapesten és a Budapesti agglomerációban.

A klímaszerelést természetesen a megfelelő készülék kiválasztása előzi meg. Ez nem is olyan egyszerű feladat, ha az ideális teljesítményű és esztétikusan beszerelhető légkondicionáló berendezést szeretné megvásárolni.

Sajnos, Budapesten sok esetben találkozunk nem megfelelően méretezett, a helyiséghez képest túlságosan kis teljesítményű légkondicionálókkal, valamint a rosszul megválasztott klíma típusból adódóan kevéssé esztétikusan beszerelt készülékekkel is.

Ezen problémák nem az anyagi okokra, hanem sokkal inkább a tájékoztatás hiányára vezethetők vissza. Klíma szerelés előtt mindenképp érdemes kikérni egy regisztrált szakember véleményét!

Cégünknél a klímaszerelést megelőző helyszíni felmérés ingyenes, és Budapesten, illetve Pest megyén belül kiszállási díjat sem számítunk fel. Ilyenkor felmérjük az ingatlan adottságait, és elmondjuk véleményünk szerint melyik légkondicionáló készülék nyújtaná a legjobb megoldást Önnek. Ajánlatunk ha megfelelő Önnek, ezek után a klímaberendezés beszerelés rövid határidővel megtörténik.

 

helloklima.com/klima-szereles-arak/

Fontos Információk a Budapesti klímaszerelésben!

Budapesten való klímaszerelés gyakran a kültéri egység elhelyezésének problémai miatt nehézkes. Önkormányzatonként és kerületenként más és más szabályok vonatkoznak a telepítésre, illetve a műemlék jellegű épületekben fokozottan figyelnek a homlokzat megtartására.

Ilyen esetben a belső udvar egy jó megoldás lehet, de ilyenkor is érdemes a környező szomszédok véleményét kikérni, lehetőség szerint aláírás gyűjtésével dokumentálni, a későbbi viták elkerülése végett.

Fontos, hogy ez a terület minimum 3×2 méteres, más esetben túl kicsi a légtér és a kültéri egységből jövő meleg levegő folyamatosan felmelegíti a területet és egy kritikus hőmérséklet után a berendezés már nem tudja megfelelően ellátni a feladatát.

Nemcsak a kültéri, hanem a beltéri egységek elhelyezését is fontos átgondolni. A régi belvárosi lakásokban 3,5-4 méter is lehet a belmagasság, itt át kell gondolni a klíma beszerelése előtt azt hogy a normál esetben a légkondicionáló belső berendezése felett nagyjából 10 cm van, míg egy ilyen lakásban 30-40-50 cm is lehet. Így egyértelmű hogy a készüléket nem a felső 50 centiben szeretnénk jól működtetni, hanem az alsó 2.5-3 méterben, így sok felesleges energia felhasználásától kíméljük meg magunkat és készülékünket.

A klímaszerelés időtartama 4-6 órát vesz igénybe, ebbe bele tartozik már az elszállítása a szerszámoknak is, és a készülék működésének bemutatása a kedves ügyfélnek.

 

A Klímaszerelés Folyamatai

A klímaszerelés több szakaszból áll, mindenek előtt az alapvető előkészületi, ellenőrzési feladatokat kell ellátni hozzá, hogy megfelelő és esztétikus, az Ön igényeinek legjobban megfelelő megoldás szülessen! A klímaszerelés megkezdése előtt minden esetben egy helyszíni felmérés szükséges, ahol közösen átbeszéljük az Ön elképzelését, az ingatlan adottságai és az igényeit a készülék tudásával kapcsolatosan… A felméréskor így tisztán látjuk milyen légkondi készülékek lesznek azok, amelyek a legjobb megoldást tudják nyújtani Önnek.

A megfelelő berendezésekről és a klímaszerelés munkadíjáról, kedvezményeinkről e-mailben értesítjük a megrendelőt. Önnek ezt az ajánlatot szükséges visszaigazolnia, és a telepítés megkezdődik.

Klíma beszerelés megkezdése előtt

A klíma szerelés megrendelése után a helyszínre érkező szerelőink még egyszer közösen Önnel véglegesítik a kültéri és a beltéri egység helyét, a klíma készülékek összekötő rézcsövek és elektromos vezetékek útvonalát, a kondenzvíz elvezetését, az elektromos betáplálás kiépítését. Bizalommal kérje ki kollégáink véleményét, akik készségesen állnak az Ön rendelkezésére a klímaberendezés beszerelés során, és segítenek Önnek a legjobb és legesztétikusabb megoldás kiválasztásában.

Öntől csak egy kérésünk lenne, a közösen egyeztetett időpontban segítse munkánkat azzal, hogy helyet biztosít a szabad munkavégzéshez. Ez annyit jelent, hogy a tervezett helyiségben kérjük, hogy megfelelő teret biztosítson az átjáráshoz, szerszámok, gépek behozatalához.

 

 

 

helloklima.com/klima-szereles-arak/1, Légkondicionáló szerelés első szakasza

A klíma szerelés során első lépésben a beltéri egység alaplapját rögzítjük fel a falra, ezután a rézcsövek és elektromos kábelek útvonalának kiépítése következik csatornában vagy igény esetén falhoronyban. Ennek áráról még írunk az oldalon.

A split klímaberendezés rögzítése vasbeton fal esetén egy faláttörést tartalmaz. E közben folyamatosan ipari porszívóval felszívjuk a keletkező port.

 A faláttörést követően a klíma készülék kültéri egysége, a megerősített és rezgéscsillapított fali tartókonzolra kerül az előre egyeztetett helyre, kb. 3-4 m külső szerelési magasságba. E magasság felett a kültéri egység kihelyezése létráról nem, vagy csak némely esetben oldható meg.

 

 

helloklima.com/klima-szereles-arak/

2, Klíma szerelés középső szakasza

A klima szerelés következő pontja a légkondicionáló beltéri és kültéri egység kalorikus vegytiszta és szigetelt rézcső pár összekötésével folytatódik. Ezután a kondenzvíz gravitációs vagy kondenzvíz-szivattyús elvezetése következik. Itt érdemes figyelembe venni a társasházaknál a többi lakónak ne okozzon kellemetlenséget a csepegő víz.

Ezek után megtörténik az elektromos betáplálás kiépítése a megrendelő által biztosított 230 V-os fali csatlakozó aljzatról történik. Az aljzat lehet már előre kiépített vagy direkt a klíma készülékhez elhelyezett dugalj. Sok esetben a kültéri egység kapja az elektromos betáplálást, ezért kiépítés előtt kérje ki szakemberünk tanácsunkat!

 

 

3, Légkondi szerelés utolsó szakasza

helloklima.com/klima-szereles-arak/

Amint a beltéri és kültéri egységek felszerelése elkészült és a csővezetékek is a helyükön vannak, ekkor kerül sor a csövek és kábelek összekötésére, majd a gép, illetve a csőrendszer vákumozására és hűtőközeggel való feltöltésére.

A klíma szerelés megkezdésekor a kültéri egység már tartalmazza a hűtőközeget, ami egy kisebb rendszer csővezetékeibe elegendő, de vannak esetek, amikor a csőhosszak igénylik az utántöltést.

A kalorikus kör kialakítása után a klíma beszerelést végző szakember elektromosan is összeköti a készülék egységeit, valamint beköti a hálózati tápellátást biztosító vezetékeket. Ha minden rendben zajlott, a készülék elindítható, aminek működését nyomásmérő műszerekkel kell ellenőrizni, hogy a teljesítmény és működés magasabb terhelés esetén is ideális legyen.

Cégünk minden általunk telepített légkondicionálóra egy év szerelési garanciát biztosít. 

Azon termékek melyeket cégünk webáruházában vásároltak de nem általunk lettek szerelve, az telepítő cég, személy köteles telepítési garanciát biztosítani. Kérjük ügyfeleinket hogy kizárólag regisztrált szakemberrel végeztessenek klimatelepítést.

 

 

4, A légkondicionáló beüzemelése

helloklima.com/klima-szereles-arak/

Szakembereink a telepítés végeztével eltakarítják a keletkezett törmeléket esetleg port. A faláttöréskor keletkezett falhiányt pótolják, hogy 

esztétikus maradjon a kivitelezés, az esetlegesen színesre festett fal visszafestése nem tartozik a munkakörükbe.

Minden telepítés után pár percben igyekszünk megmutatni a készülék használatát és hasznos tanácsokat adni a megfelelő használathoz. A szükséges karbantartási igényeket elmondjuk minden esetben, ez fontos a garancia megtartásához. Keressenek bizalommal minket!

Klímaszerelés Budapesten a legjobb feltételekkel, meglepetések nélkül!

Klímaszerelési árak 3 méter feletti csőhossznál: