0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Minden klíma tud fűteni?

  minden-klima-tud-futeniSokan nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan működik egy klíma berendezés, ezért gyakran csupán hűtő-rendszerként azonosítják. Ez nem meglepő, hiszen az embereknek először a téli fagyok átvészelésére kellett megoldást találniuk, a nagy nyári hőséget, ha nem is kellemesen, de átvészelték. Ennek köszönhetően számos fűtési megoldás született jóval a hűtő berendezések megalkotása előtt. Az első modern légkondicionáló megjelenésekor a hűtés volt az, amely az újdonság erejével hatott, így elsősorban ez maradt meg a köztudatban.

  Ma már azonban egyre inkább felfelé ível a klímák fűtésre való alkalmazása, hiszen rendkívül hatékony és költségbarát megoldást kínálnak a gyárók hűtésre-fűtésre egyaránt. A címben feltett kérdéssel gyakran találkozunk: minden klíma tud fűteni? A válasz az, hogy igen, minden klíma alkalmas fűtésre is, azonban nem mindegy, hogy olyan berendezést választunk, amely a hűtés mellett tud fűteni is, vagy olyat, amelyet kifejezetten fűtésre optimalizáltak.

  Fűtős klímát akkor érdemes választani, ha csak alkalom adtán kerülnének használatra, és van mellette más fűtő berendezés is. Ezek az eszközök nem képesek hatékonyan működni a nagy hidegekben, csupán 0 és +5 fok között optimális a működésük. Az átmeneti időszakban, ősszel és tavasszal alkalmazhatjuk őket, de nagy téli hidegben nem lesz megfelelő a működésük.

  A fűtésre optimalizált berendezések ezzel szemben akár a -25 fokos hidegben is hatékonyan működnek. Érdemes figyelembe venni, hogy a gyártó által feltűntetett értékek nem minden esetben fedik a valóságot. Általában a klímaberendezések optimális és határértékeit a gyártó laboratóriumában mérik, azaz nem valós körülmények között tesztelik le. Így például egy -25 fokig optimálisan működő klíma a valóságban lehet, hogy csak -20 fokig gazdaságos. Ha fűtésre szeretnénk klímát vásárolni, akkor mindenképp célszerű megnézni a készülékek bivalencia értékét. A bivalencia érték megmutatja, hogy mi az a legalacsonyabb hőmérséklet, amíg még a leggazdaságosabban tud működni az adott készülék. A gyári adatok nem a működési optimumra vonatkoznak, hanem azt a legvégső működési tartományt mutatják meg, ahol a gép kikapcsol.

  Ha a téli időszakban szeretnénk klímával fűteni, akkor tehát mindenképp olyan készüléket válasszunk, amely fűtésre lett optimalizálva és fordítsunk figyelmet a bivalencia fokra!

  Amennyiben megfelelő készüléket választunk sokkal gazdaságosabban fűthetünk, mint például gázkazánnal vagy elektromos radiátorral. Ennek oka, hogy ezek a készülékek egy az egyben alakítják át az elektromos áramot hőenergiává, a fűtésre optimalizált klímák pedig hűszivattyús elven működnek, azaz 3-4kW fűtési energiát képesek termelni 1kW elektromos energiából. Emellett környezetvédelmi szempontból is érdemes fontolóra venni a hőszivattyús klímaberendezések alkalmazását, hiszen megújuló energiáról van szó. A hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben a klíma nem csak fűt, de szűri is a szoba levegőjét, így a levegő tisztasága is megoldott. További előnyös tulajdonsága, hogy szobánként szabályozható, távolról vezérelhető és programozható. Például beállíthatja, hogy mire hazaér munkahelyéről kellemes, meleg fogadja, de ehhez nem kell, hogy egész nap működjön a berendezés. Ha pedig változik a program és csak később ér haza, akkor távolról is átállíthatja a készüléket, hogy csak később kezdjen el fűteni.

  Mutatunk két olyan fűtős klímát, amelyekkel a legnagyobb téli hidegben is hatékonyan fűthet:

  Gree GWH12ACC Comfort X Inverteres Split Klíma

  Miért ajánljuk?

  A Gree az egyik lépnépszerűbb hazai klíma márka, hiszen innovatív, felhasználóbarát termékeket gyárt, emellett ár-érték arányban sem hagy kivetnivalót maga után. A készülék kialakításakor ügyeltek az esztétikára, így azok számára is ideális, akik kiemelt hangsúlyt fektetnek otthonuk megjelenésére. Rendkívül energiatakarékos, fűtés esetén A+ energiaosztályba sorolható, (hűtés esetén A++). -20 fok külső hőmérsékletig garantálja a gyártó a gazdaságos fűtési teljesítményt, emellett 8 fokos temperálásra alkalmas. A berendezés beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, így bárhonnan kezelheti és beállíthatja a hőfokot. A készülék 30-45 négyzetméteres helyiségek fűtésére ideális. Modern, könnyen kezelhető LCD kijelzővel rendelkezik, a távirányítóba pedig beépített hőmérőt helyezte el. A légáram iránya állítható, így nem kell a huzathatástól tartania. Kattintson IDE, és tájékozódjon bővebben a fűtésre kiválóan alkalmas Gree klímáról!

  Cooper & Hunter CH- S12FTXLA- NG Arcitc Inverteres Split Klíma

  Miért ajánljuk?

  A C&H készülék kifejezetten fűtésre lett optimalizálva, hiszen hőtermelés esetén A+++ energiaosztályba sorolható, hűtés esetén pedig A++. A gyártó szerint a berendezés -15-48 fokos tartományban is hatékony működésre képes. A klíma nem csupán a helyiség fűtését, szellőztetését, de párátlanítását is kiválóan megoldja. Minimális villamosenergiát használ a készülék, hiszen rugalmasan változtatja a kompresszor fordulatszámát, így a beállított hőmérséklet fenntartásához kevés energia szükséges. A klíma szintén rendelkezik Wi-Fi-vel, hogy kényelmesen irányíthassa. Távirányítója pedig igazán különleges ergonómikus karosszériával és éjszakai világítással rendelkezik. A berendezés alkalmas +8 fokos temperálásra, öndiagnosztikai rendszerrel, intelligens leolvasztással és fagyvédelmi funkcióval is el van látva. Kattintson IDE, és tudjon meg többet a remek Cooper&Hunter klímáról fűtésre!

  Ha az egyedi igényeinek leginkább megfelelő fűtős klímát keresi, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtalálni az Ön számára legideálisabb készüléket!