0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Minden klíma tud fűteni?

  Minden kílma tud fűteni?

  Napjainkban fontos a kérdés, a magas energia árak miatt. A válasz egyszerű, de két részre bontanánk, a két legyakoribb kérdésre, amit a vásárlók feltesznek cégünknek.

  Milyen klímát válasszak átmeneti időszakban fűtésre, fűtés kiegészítése? 

  https://helloklima.com/blog/minden-klima-tud-futeni/98

  A legjobb választás a köznyelvben is eltrerjedt normál inverteres klímák használata. Ezen készülékek megfelelnek átmeneti időszakban fűtésre, fűtés kiegészítésre. Ezek a hűtő fűtő klímák, ahogy mi ismerjük. A kifejezés félre vezető is lehet, mivel a készülék 0 fokig üzembiztos, fagypontig, mivel nem fűtésre optimalizált készülék. De akkor miért van a gyári adatokban a -15 fok?

  A meghatározott hőmérséklet végső működési tartományt jelent, mondhatjuk, hogy áram alatt van a készülék ezen a ponton, viszont üzemeltetése nem gazdaságos, mivel a fagypont alatt a kültéri egységen lecsapodhat a levegő páratartlama, és jeget képezve gátolja a hő leadását-felvételét, ami a rendszer működésének alapja. Ezen a ponton a készülék működésekor az SCOP érték, és energia hatékonyság elhanyagolható. A készülék használata ilyenkor korlátozott, ez látható a mellékelt képen, de amennyiben a gázfűtés használatát szeretné a fagyos hónapokra korlátozni, ez esetben a készülék megfelő választás az őszi és tavaszi hónapokban, így nem szükséges a gázfűtés használata.

  A leggyakoribb kérdés:

  Milyen klímával tudok fűteni folyamatosan a téli hónapokban?

  Kizárólag fűtésre optimalitzált klímával. Ezek azok a típusok, ahol a gyártók -20/-25/-30 fokot határoznak meg, mint végső működési tartományt. Hogy mégis mi a különbség a két készülék között?

  A válasz, a kültéri egységben található. A fűtésre optimalizált készülékek kültéri egységei egyedi fejlesztésűek, nagyobb, és súllyosabb készülékek a többi készülékhez képest. Képesek a fagypont alatti jegesedést leovasztani a kültéri egységről, így biztosítva a 100%-os működést, és a gyártók álltal megadott SCOP (fűtési mutatató) értékeket, és energia besorolást (A++/A+++).Továbbá, a kültéri egység karterfűtéssel, és csepptálca fűtéssel is szerelt, így az olvadt jég, a készülék alján tovább olvad, és folyadék állapotban távozik a kondenvíz elvezetőn. A folyamat 2-3 pervet vesz igénybe, ezzel biztosítva a tiszta felületet, amely a hő leadást- felévételt boztosítja. Ilyen módon a készülék alkalmas Októbertől - Áprilisig a folyamtos üzemeltetésre. Kizárólagos fűtési megoldásként, és fűtés kiváltásra is. Új építésű ingatlanokban is ajánlott megoldás.

  A készülékek további előnye, hogy az áram szolgáltatók a fűtésre optimalizált készülékekre kedvezményes díjat biztosítanak, H tarifa néven. A kedvezményel, 6 hónapon keresztűl, fáláron kapjuk az áramot, a készülék üzemeltetéséhez. Ezzel kapcsolatban olvassa el írásunkat: milyen klímára lehet H tarifát igényleni? A kedvezmény kizárólag fűtésre is optimalizált készülékekre igényelhető!

  Bővebben a hőszivattyús fűtésről:

  Napjainkban szárnyal a klímák fűtésre való alkalmazása, hiszen rendkívül hatékony és költségbarát megoldást kínálnak a gyárók hűtésre-fűtésre egyaránt. Az Európai Uniónak is hosszú távú célja a hőszivattyús fűtés támogatás, és terjesztése a tagálamokban. Erre, itthon is találunk 2 típusú támogatást.

  Amennyiben a téli időszakban szeretnénk klímával fűteni, tanácsunk a következő: Magas SCOP értékkel, és magas energia besorolással rendelkező készüléket válasszon, minimum -20 fok alatti működési tartománnyal. Ezen típusok mind téliesített kültéri egységgel készülnek. Amennyiben megfelelő készüléket választunk, sokkal gazdaságosabban fűthetünk, mint például gázkazánnal vagy elektromos radiátorral.

  Ennek oka, hogy ezek a készülékek egy az egyben alakítják át az elektromos áramot hőenergiává, fűtésre optimalizált klímák pedig hűszivattyús elven működnek, azaz 4-5 kW fűtési energiát képesek termelni 1kW elektromos energiából. Emellett környezetvédelmi szempontból is érdemes fontolóra venni a hőszivattyús klímaberendezések alkalmazását, hiszen megújuló energiáról van szó. A hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben a klíma nem csak fűt és hűt, de tisztítja is a szoba levegőjét, így a levegő tisztasága is megoldott. További előnyös tulajdonsága, hogy szobánként szabályozható, távolról vezérelhető és programozható. Például beállíthatja, hogy mire hazaér munkahelyéről kellemes, meleg fogadja, de ehhez nem kell, hogy egész nap működjön a berendezés. Ha pedig változik a program és csak később ér haza, akkor távolról is átállíthatja a készüléket, hogy csak később kezdjen el fűteni.

  Legmagasabb SCOP értékkű, és legjobb energia besorolású fűrésre optimalizált készülékeink, 3,5 kW-os teljesítménnyel:

  Amennyiben tetszett Önnek blog bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel, barátaival. Köszönjük, hogy átolvasta írásunkat. Üdvözlettel: #HELLOKLIMA.COM