0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Melyik a legjobb klíma?

  Melyik a legjobb klíma?

  Ezt a kérdést mindenki felteszi magának amikor klímaberendezést szeretne vásárolni. Cégünket is sokszor megkérdezik ezzel kapcsolatosan, de erre nehéz azonnal válaszolni.

  De azért megpróbálunk!

  Véleményünk szerint a legjobb klíma az, amit egy megbízható forrásból vásárolunk, ellenőrizhető alkatrész és szervizhálózattal rendelkezik, és nem kell szervizelni, csak a kifizetett összegért kiszolgálja a vásárlót!

  Ezek után következik, hogy melyik gyártó és melyik típus.

  Ajánlott figyelni a garanciális feltételeket, időtartamot. Napjainkban egyre több területen jelenik meg a tervezett elavulás, ami  jelenleg nem segíti a klímaválasztást.

  Egy márkanév alapjában garancia lehet a megfelelő választásra, de nem mindig az a legjobb márka amit minden sarkon reklámoznak. 

  Látott már Ön Mitsubishi klíma reklámot bárhol is az országunkban? Pedig prémum klímagyártó.

  Ügyfeleinknek őszintén elmondjuk, hogy ha egy terméknek az előállítási költsége 300 Euro, és egy másik gyártó 200 Euro-ból legyártotta, akkor a cég nem nagyon ügyes volt, hanem valamiből elvett valamit, értelemszerűen.

  Azt, hogy kinek melyik a legjobb választás arra akkor tudunk válaszolni, ha ismerjük a paramétereket, igényeket.

  Mert a fontos az lenne, hogy az ismert adatok alapján megtaláljuk a legjobb megoldást mind árban, mind minőségben.

  Az igények sokfélék lehetnek, sok ügyfél egy adott márkához ragaszkodik, valaki csak egy adott teljesítményhez, mindegy milyen gyártótól.

  Az igényeket sorolhatnánk, de lehet többet tudunk segíteni akkor, ha a blogunkban kategorizáljuk az igényeket.

   

  Ingatlanok szerinti besorolás:

  • Panel lakás

  Ezeknél az ingatlanoknál legtöbb esetben csak hűtésről beszélünk, így egyszerűbb a klímaválasztás. Melyik a legjobb klíma panellakásba?

  Cégünk a Japán márkákat preferálja a csalódásmentes vásárlásért.

  Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu, ezen gyártók ötven más esetben száz éves múlttal rendelkeznek a légkondicionálás területén, így már bizonyítottak.

  Alternatíva lehet egy- két prémium Kínai és Koreai gyártó, itt kiemelnénk a Gree klímákat.

  Egy egyszerű számítással kiszámíthatja, hogy mekkora teljesítményű klímaberendezésre van szüksége.

  Hűtésben 1kw/10 m2, fűtésben 1kw/8m2.

  Ez egy leegyszerűsített számítás, de kiindulásnak megfelelő.

  Termékek gyártónként:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/gree/-oldalfali-inverteres-klima/gree-home-inverteres-split-klima-gwh09aab/616/ 

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/fujitsu/-oldalfali-inverteres-klima/fujitsu-asy-g09lmce-standard-inverteres-split-klima-/693/ 

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/toshiba/-oldalfali-inverteres-klima/toshiba-seyia-inverteres-split-klima-ras-b10j2kvg-e-ras-10j2avg-e/507/

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/mitsubishi/-oldalfali-inverteres-klima/mitsubishi-msz-muz-hr25vf-inverteres-split-klima-/789/ 

   

  • Családi ház

   

  Ezeknél az ingatlanoknál beszélhetünk hűtésről és fűtésről is. A korábban leírtak alapján könnyen kiválasztható a készülék teljesítménye. De melyik a legjobb klíma családi házba?

  Ha fűteni is szeretnénk, akkor érdemes téliesített vagy fűtésre optimalizált készüléket választani. Hogy mi a különbség? A téliesített készülékek megfelelőek lehetnek átmeneti fűtésre, de vannak igazi fűtésre optimalizált berendezések is. Fontos információ, hogy amit a gyártó megjelöl mint hőmérsékleti tartomány azt laboratóriumban tesztelték, de mint tudjuk, egyikünk sem ott él, így ezek a számok nem pontosak. Az esetben, ha csak hűteni szeretnénk akkor megfelelő lehet kiindulásnak a panellakásoknál javasolt típusok.

  Termékek gyártónként:

  Téliesített, hűtő- fűtő készülékek:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/gree/-oldalfali-inverteres-klima/gree-gwh09acc-comfort-x-inverteres-split-klima-/620/ 

  https://helloklima.com/klima-futesre/midea/-oldalfali-inverteres-klima/midea-mission-ii-mb-09n8d6-sp-inverteres-split-klima/864/

  Fűtésre optimalizált hűtő- fűtő készülékek:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/cooper-hunter/-oldalfali-inverteres-klima/cooper-hunter-ch-s09ftxla-ng-arctic-inverteres-split-klima/845/ 

  https://helloklima.com/klima-futesre/fujitsu/-oldalfali-inverteres-klima/fujitsu-asy-g09lmcb-inverteres-split-klima-30-fujitsu-/716/ 

  https://helloklima.com/klima-futesre/gree/-oldalfali-inverteres-klima/gree-gwh09yd-s6dba1a-amber-royal-inverteres-split-klima/903/ 

   

  • Kereskedelmi ingatlan

   

  Ezeknél az ingatlanoknál fontos információ, hogy lakossági split klímákat nem telepítünk ilyen helységekbe, alacsony légszállító képességük miatt. De melyik a legjobb klíma kereskedelmi ingatlanba? Megfelelő egy kazettás vagy a légcsatornás berendezés, amely többszörös légköbmétert tud szállítani hűtésben és fűtésben egy nagyobb légterű ingatlannak, így ez lehet az optimális megoldás.

   

  • Nyaralók

  Ezeknél az ingatlanoknál beszélhetünk hűtésről és fűtésről is. A korábban leírtak alapján könnyen kiválasztható a készülék teljesítménye. De melyik a legjobb klíma nyaralóba?

  Ha fűteni is szeretnénk akkor érdemes téliesített vagy fűtésre optimalizált készüléket választani. Hogy mi a különbség? A téliesített készülékek megfelelőek lehetnek átmeneti fűtésre, de vannak igazi fűtésre optimalizált berendezések is. Fontos információ, hogy amit a gyártó megjelöl mint hőmérsékleti tartomány azt laboratóriumban tesztelték, de mint tudjuk egyikünk sem ott él, így ezek a számok nem pontosak.

  Az esetben, ha csak hűteni szeretnénk akkor megfelelő lehet kiindulásnak a panellakásoknál javasolt típusok.

   

  Termékek gyártónként:

  • Téliesített, hűtő- fűtő készülékek:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/gree/-oldalfali-inverteres-klima/gree-gwh09acc-comfort-x-inverteres-split-klima-/620/ 

  https://helloklima.com/klima-futesre/midea/-oldalfali-inverteres-klima/midea-mission-ii-mb-09n8d6-sp-inverteres-split-klima/864/

  • Fűtésre optimalizált hűtő- fűtő készülékek:

  https://helloklima.com/inverteres_klimak/cooper-hunter/-oldalfali-inverteres-klima/cooper-hunter-ch-s09ftxla-ng-arctic-inverteres-split-klima/845/ 

  https://helloklima.com/klima-futesre/fujitsu/-oldalfali-inverteres-klima/fujitsu-asy-g09lmcb-inverteres-split-klima-30-fujitsu-/716/ 

  https://helloklima.com/klima-futesre/gree/-oldalfali-inverteres-klima/gree-gwh09yd-s6dba1a-amber-royal-inverteres-split-klima/903/ 

   

  • Műhelyek
  • Irodák

   

  A műhelyek és irodák külön felmérést igényelnek, a telepítő cégnek ismernie szükséges, hogy a területen belül mennyi ember fog dolgozni, milyen munkát végeznek, milyen gépeket használnak...

  Ez egy kicsivel összetettebb kérdés, de itt is javasolt a Japán gyártókat választani.

  Itt fontos megjegyezni, hogy honnan is vásárolunk klímaberendezést. A lehetőségek száma végtelen, az interneten ezer és ezer ajánlatot találhatunk.

  A hipermarketek is árulnak berendezéseket, bár itt megjegyezném, hogy ott nem szakemberek dolgoznak hanem értékesítő szakemberek, ebből adódóan eladni akarnak és szakmaiság kevés van amit tőlük kaphatunk.

  A hipermarketek és barkácsáruházakban vásárolt berendezések is elterjedtek, annak ellenére, hogy ott kizárólag akciós, tömeg terméket árulnak, semmi egyebet.

  Ezzel semmi gond nincs is, de ezeknél a termékeknél akadozhat a szerviz és alkatrész eljárás. Persze, ha van.

  Az esetben, ha szakembertől vásárol, ezek a tényezők fel sem merülnek, mivel a szakember nem úgy értékesít, hogy később szervizelni kelljen a berendezést. Neki az az érdeke, hogy a készüléket csak a kötelező karbantartáskor ellenőrizze.

  Itt térjünk akkor vissza ahhoz, hogy melyik a legjobb klíma. Az, amit nem kell szervizelni, csak a kifizetett összegért kiszolgálja a felhasználót!

  És talán ez itt a lényeg, ha a legnagyobb igénykor nem üzemel a berendezés akkor az csak kidobott pénz volt, hiába volt olcsó vagy kedvezményes, akkor sem kapott érte semmit a vásárló.

  Ajánlott olyan terméket vásárolni amit forgalmaznak is az országban, van hivatalos szerviz, és forgalmazó.

  Sok esetben találkozhatunk régi ismert, de eltűnt márkákkal, ezeket érdemes elkerülni, itt felmerülhet a gyanú, hogy csak egy ismeretlen gyártmányú készüléket felmatricáztak, mivel van lehetőség a licence-t megvásárolni, így a márkanevet használni. Ez csak pénz kérdése az üzleti világban.

  Sok ügyféltől halljuk azt, hogy de hát úgy is minden Kínában készül…

  Ez részben igaz is lehet, de ott is tudnak silány és nagyon jó terméket gyártani. Itt megjegyeznénk megint csak a Japán készülékeket.

   

  Egyéb szempontok lehetnek még:

  • esztétika

  Sokféle beltéri egységet lehet választani a lakossági klímák között, akár színes, akár fémhatású, akár rejtett beltéri egységet is.

  • Márka

  Sokan konkrét márkákhoz ragaszkodnak, sokan csak az interneten informálódva találják meg a megfelelő márkát. Fontos információ lehet, hogy az igazi kizárólag klímaberendezés gyártók sora elég rövid, szinte csak Japán gyártókat tudunk felsorolni. Sok egyéb gyártó is van természetesen, akik szintén megfelelőek lehetnek, de az igazi megbízhatóságot és élettartamot ezektől a gyártóktól kapjuk meg.

  • extra tulajdonságok

  Az új termékeknél már mindent kielégítő extrákat találhatunk, mint a mozgásérzékelő kamera és automatizált rendszerek, amiket a belépő modellek nem tudnak.

  • Wifi

  Azt hiszem ez a mai világban már alap elvárás, ez gyártónként változik, valamelyik beépített, valamelyik külön megvásárolható rendszert értékesít.

  • Zajszint

  Akkor, ha ez fontos szempont ismét a Japán berendezéseket javasoljuk.

  • Szín

  Színválasztás már évek óta felnövekvő igény a vásárlók részéről, cégünk is igyekszik ennek megfelelni, fekete, ezüst, vörös, piros és fémhatású berendezésekkel is foglalkozik.

  • Ár

  Talán a legfontosabb kérdés!

  Jelen esetben egy 3,5 kw- os készüléket veszünk alapul.

  Egy alap készülék amit nyaralókba és panel lakásokba érdemes választani körülbelül 180 000 forintnál kezdődik, itt természetesen már jó nevű márkákról beszélünk, és 250 000 forintig terjedhet.

  Egy közép kategóriás berendezés 250 000 forintnál kezdődik, és 400 000 forint közelében van a készülékek maximum ára. Ebben a kategóriában több száz modellből választhatunk.

  Egy prémium kategóriás készülék 400 000 forinttól egészen 750 000 forintig terjedhet. Ezen típusoknál már olyan felszereltséget és tudást vásárolunk, hogy elképzelni is nehéz.

  Megfontolandó viszont, hogy egy drága márka alap készülékének árán egy normál márka prémium berendezését is megvásárolhatjuk, ez meggondolandó.

  Itt is érdemes tartani magunkat az arany középúthoz.

  Egyszóval ha meg kellene határozni, hogy melyik a legjobb klíma, akkor azt mondanám, hogy egy megbízható cégtől vásárolt garanciális berendezés, ami kiszolgálja Önt és ingatlanát.

  Minden ügyfelünknek javasoljuk szakember felkeresését, mivel a szakember csak olyan készüléket fog javasolni amit ismer, ez garancia is arra, hogy probléma mentes lesz a készülék.

  Elvégre egy szakember sem akar garanciális szerelés miatt ügyféltől, ügyfélhez menni, nemcsak időigényes, de ezzel az ügyfelet is elveszíthetjük.

  Ez nem kifizetődő egyik félnek sem.

  Cégünk igyekszik minden ügyfelének segíteni a megfelelő készülék kiválasztásában, hogy ne kelljen feltennie a kérdést, melyik a legjobb klíma.

  Mivel az Önnek legmegfelelőbbet fogjuk ajánlani, így nem is lesz kérdés melyik a legjobb klíma!

  Jó készülék, jó szakember, profi szerelés garancia arra, hogy a legjobb klíma kerül telepítésre az Ön otthonába, ingatlanjába. Ezt azért tartottuk fontosnak leírni, mivel nem csak megfelelő készüléket szükséges vásárolni, de fontos a profi telepítés is.

  A legjobb készüléket is lehetséges olyan módon telepíteni, hogy 6 hónap után működésképtelenné váljon, ahogy a legolcsóbb klímaberendezést is lehet úgy telepíteni, hogy akár 20 évig is működjön. Ez csak a szerelőn múlik, amint a klímaberendezések kinálatában is található prémium és igen silány minőség, úgy telepítéshez szükséges alanyagokból is vásárolható kifejezetten olcsó és prémium alapanyag, és kiegészítők is. Cégünk elkötelezett a megfelelő minőség és szakértelem mellett. Reméljük sikerül segítenünk Önnek e rövid bejegyzéssel, de ha mégsem, keressen minket bizalommal!

  HelloKlima, az Ön partnere hűtésben és fűtésben.