0
Kosár0 HUF

  A kosár üres.

  Összesen : 0 HUF

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Elektromos panel, vagy hőszivattyús fűtés?

  Sokféle fórumon gyakran felvetődik a kérdés, hogy mi éri meg jobban, az elektromos panel illetve elektromos radiátor, vagy a hőszivattyús fűtés?

  A válasz egyértelmű, ha havonta nem csak 3-4 órát kell fűteni akkor a hőszivattyús fűtés a jó befektetés.  De hogy miért, abban segít ez a kis írás.

  Mi az elektromos panel? Igazából az elektromos fűtés az egy ellenállás, a fűtőszál a rábocsátott áram hatására felhevül, és ez melegíti fel a fűtőpanelt, az olajradiátorban az olajat, vagy az infra fűtésben a fűtőszálat. Ez a teljesítmény, amelyet az elektromos fűtőszál lead, 1:1 teljesítmény azaz 1kW elektromos energiából a fűtőszál 1kW hőenergiát állít elő. Ez egy elég költséges fűtési módszer, egy nagyobb házat hat számjegyű összeg árammal kifűteni. Ezért inkább víkendházakban, kis bódékban érdemes ilyen berendezést használni, ha ritkán tartózkodunk ott, mivel a fűtőpanel vagy fűtőszál is olcsó, töredéke egy hőszivattyús rendszernek. De ennyiben ki is merülnek az előnyei.  A hőszivattyús rendszerek úgy működnek, mint egy hűtőszekrény, csak képesek hűtésből fűtésbe átváltani a körfolyamatok megfordításával.

  Mi a levegő víz hőszivattyús rendszereket forgalmazzuk elsősorban olyan gyártóktól mint:

  Mitsubishi hőszivattyú

  Toshiba hőszivattyú

  Daikin hőszivattyú

  LG hőszivattyú

  Gree hőszivattyú

  A hőszivattyúk hatékonysága abban rejlik, hogy a kültéri hőátadó felület összegyűjti a levegőben található hőt (igen még a mínuszokban is tud hőt begyűjteni) és ezt az elvont hőt a gáz tudja tovább szállítani a beltéri egységbe. Ahol vagy leadja a hőt a levegőnek, vagy a kívánt folyadéknak.

  A hőszivattyúkat és klímákat a fenti eljárás miatt nevezik megújuló energiaforrásnak. A rendszer tulajdonságiból adódóan itt nincs szén-dioxid, szén-monoxid termelés, nincs kosz, és füst. Ezért a hőszivattyús rendszerek rendkívül környezetbarát technológiák, még arra is figyelnek a gyártók, hogy az elhasználódott hőszivattyú újra felhasználhatók legyenek.

  Az elektromos szolgáltató a megújuló energiaforrásokat támogatja, amely sokkal kedvezőbb fűtésszámlát eredményezhet, mintha mással fűtenénk. A fő érv a hőszivattyúk mellett az a hatékonyság.

  Míg az elektromos fűtőszálas berendezések 1/1 energia hatékonysággal rendelkeznek, addig a hőszivattyús rendszerek 1kW elektromos áram segítségével akár 5kW hőenergiát is elő tudnak állítani. Tehát ötszörös szorzó esetén annak az összegnek, amelyet elektromos fűtőszállal kellene kifizetnünk, csak az ötödét fizetjük, azt is kedvezményes tarifával. Ez egy nagyon jó hír azoknak akik olcsó és átfogó fűtési megoldásokat keresnek kazán kiváltására, akár használati meleg víz előállításával is.

  A hőszivattyús áramlás megfordítható, tehát nyáron a hőszivattyús fűtés helyett hűteni lehet a belső légteret szintén nagyon hatékonyan.

  A hőszivattyús rendszerek lehetnek split rendszerek amikor kültéri és beltéri egységek dolgoznak össze, beépített, vagy külön telepített HMV tartállyal. A split rendszerekbe különféle beltéri egységek integrálhatók, padlón álló parapet, oldalfali hőleadók, vagy radiátorokkal, illetve a padlófűtés is megoldható alacsony vízhőmérsékletű rendszerekkel.

  A monoblokk segítségével akár a kazánt is kiválthatjuk, hiszen a monoblokkban előállított forró víz közvetlenül a fűtési rendszerbe köthető, radiátorokba vagy padlófűtésbe vezetve.

  Látható tehát, hogy a hőszivattyús rendszerek a kezdeti nagyobb költségek ellenére kiváló hatásfokkal tudnak üzemelni, ha pedig napelemes rendszert is telepítünk, akkor a 0Ft-os havi számla sem lehetetlen. Kiváló megoldás lehet ez a rendszer olyan helyen, ahol nincs se áram, se gáz a környéken, hiszen önmaguk számára ki tudunk építeni egy elektromos rendszert fűtéssel, hűtéssel együtt.

  A hőszivattyús rendszerek akkor tudnak jó hatásfokkal működni, ha az ingatlan jól szigetelt. Csak jó szigetelésű ingatlanba célszerű hőszivattyút telepíteni, szakértő közreműködésével. Ezért is olyan elterjedt a levegő- víz hőszivattyús rendszer telepítése az új építésű ingatlanokban.

  Ha Ön is hőszivattyút szeretne otthonába kérje szakértő segítségünket, vagy válasszon kedvező árú hőszivattyú rendszereink közül.