0
Kosár0 Ft

  A kosár üres.

  Összesen : 0 Ft

  MENÜhelloklima      
  0
  ...

  Fűtőpanel vagy hőszivattyú?

  futopanel-vagy-hoszivattyuFűtés kiváltáson gondolkodik?

  Az elmúlt hetekben sokan tették fel ezt a kérdést, mi is a legjobb fűtési megoldás hosszú távon.

  Infra, fűtőpanel vagy hőszivattyús fűtés?

  Nehéz eligazodni a piaci kínálatból, mivel mindenki más terméket ajánl, és dicsér, és természetesen mindenki értékesíteni szeretne. Rövid írásunkban igyekszünk az előnyöket, és hátrányokat bemutatni azoknak, akik bizonytalanok, elfogultság nélkül természetesen.

  Infra- elektromos fűtőpanel:

  Fűtő panelek előnyei:

  • Gyors telepítés, karbantartás mentes, alacsony bekerülési költéség. Nem igényel szakembert.
  • Ideális választás nyaralókba, napi 3- 4 órás üzemeltetéssel, fürdőszobákba, egyéb kiegészítő helyiségekbe.

  Fűtő panelek hátrányai: az elektromos fűtés az egy ellenállás, a fűtőszál a rábocsátott áram hatására felhevül, és ez melegíti fel a fűtőpanelt, mint régen az olajradiátorban az olajat, vagy az infra fűtésben a fűtőszálat. Drága üzemeltetés.

  Infra, fűtőpanel működése: Legyen a számításunk alapja írásunkban az 1KW áram.

  A rendszerből felvett 1kW elektromos energiából, a fűtőszál 1kW hőenergiát állít elő, ez lehet infra panel, fűtő panel. Működése azonos az ismert olajradiátorokéval.

  Amennyiben a felvett áram alacsonyabb, 0,5 kW vagy más érték, a leadott hő ezzel azonos.

  Minden estben a felvett áram, arányában azonos a leadott hőmennyiséggel, az infra panelek, fűtő panelek esetében.

  Ezt nevezzük 1 SCOP értéknek. 1=1 lényegében. Ez még fontos lesz később!!

  1 kW áram jelenleg 70 forint lakossági felhasználóknak. Így óránként 70 forintba kerül a fűtésünk, szorozva az egységekkel, amennyit használunk.

  Hőszivattyús fűtés:

  Hőszivattyús fűtés előnyei:

  Levegő- levegő hőszivattyúval (fűtésre optimalizált inverteres klíma)

  • Előnyei: Hűtés- Fűtés- párátlanítás, levegő tisztítása- fertőtlenítése, távoli vezérlés.

  Levegő- víz hőszivattyúval: (Itt a megtermelt hőt a rendszerben lévő folyadéknak adjuk át, pl: radiátor-padlófűtés)

  • Előnyei: Hűtés- fűtés, használati meleg készítés.

  Meglévő padlófűtés, és radiátoros fűtéshez egyaránt csatlakoztatható. Egy ingatlanban értéknövelő beruházás a hőszivattyú, mivel a legtöbb gyártó napelem kompatibilis vezérléseket is fejleszt.

  Hőszivattyús fűtés működése:

  A hőszivattyús fűtés során a készülék 1 kW felvett áramból 4-5 kW hőt képes leadni, ezt természetesen fordítva érdemes számolni, nem szükséges 1 kW áram, az 1 KW hő leadáshoz, mivel a készülék négyszer, vagy ötször kevesebb áramot vesz fel a rendszerből.

  Ebből értendő a készülékek 4 és 5 SCOP értéke a hőszivattyús fűtéskor.

  Nevezzük megtakarításnak a magas SCOP értéket.

  Így, amennyiben a korábban említett 1kW/ 70 forint költséget alapul vesszük, 70 forint kifizetése után, mi 4 vagy 5 kW hőt termelünk.

  Akár 5x hatékonyabb mint más fűtési rendszer.

  Hogyan lesz ilyen gazdaságos?

  A készülék nem tud előállítani hőt, az infra- fűtő panellel ellentétben, nem képes rá. Mi csak hőt szállítunk A-ból, B-be, és ez esetben csak a szállító motor áramfelvételét szükséges megfizetnünk, ami az inverteres kompresszor maga. Így a készülék áramfelvétele 99%-ban a kompresszorra irányul.

  A hőszivattyús fűtést támogatja az összes magyarországi áram szolgáltató! kedvezményes áron vásárolható árammal. H, és Geo tarifával. Ezzel kapcsolatban írásunk ITT olvasható.

  H tarifa igénylésével, 1KW áram ár 36 forint/kW. Így 6 hónapig féláron érkezik áram a szolgáltatótól. H tarifára jogosult minden fűtésre optimalizált készülék, és hőszivattyú.

  A készülékek közül megkülönböztetünk levegő- levegő, és levegő- víz hőszivattyúkat. A pontos választás, az igényektől függhet. De a működési elv azonos.

  Hőszivattyús fűtés hátrányai:

  • Éves karbantartás, 15-tól 30 ezer forintig.
  • Bekerülési költség.
  • Működési zajszint.

  A leírtak alapján a döntést minden felhasználó képes meghozni, igényeinek megfelelően.

  Cégünk hosszú távú megoldásnak tartja a hőszivattyús fűtési megoldásokat, mivel nem csak fűtésre használhatók, hanem az év miden napján komfortot nyújtanak!

  Látható tehát, hogy a hőszivattyús rendszerek a kezdeti nagyobb költségek ellenére kiváló hatásfokkal tudnak üzemelni, ha pedig napelemes rendszert is telepítünk, akkor a 0Ft-os havi számla sem lehetetlen. Kiváló megoldás lehet ez a rendszer olyan helyen, ahol nincs se áram, se gáz a környéken, hiszen önmaguk számára ki tudunk építeni egy elektromos rendszert fűtéssel, hűtéssel együtt. Fűtés kiváltással kapcsolatban keressenek bizalommal.