0
...

Miért jobb az inverteres klíma?

Miért jobb az inverteres klíma? Fontos információ, hogy Magyarországon már megszűnt a nem invertes klímaberendezések forgalmazása!

Az inverteres klímák előnye az egyéb klíma berendezésekkel szemben, hogy megbízhatóbbak, jelentősen kevesebb villamos áramot fogyasztanak és sokkal csendesebbek.

Korábban a hagyományos klímaberendezések nagyon egyszerűen működtek. Be kellett állítani a a kívánt hőmérsékletet és a kompresszor 100% teljesítménnyel elkezdett hűteni. Ez a maximális erővel történő hűtés egészen addig tartott amíg a kívánt hőmérsékletet el nem érte, ez után leált, így egész nap ki/be kapcsolt a klíma, terhelve a villamos energia hálozatot, sokkal hangosabban és sokkal hidegebb levegőt fújt mint a manapság elterjedt inverteres klímák.

Éppen ezért az inverteres klímák használata csökkenti a lehetőségét a megbetegedéseknek mivel nem a leghidegebb levegőt engedi a helységbe, kivéve hacsak nem ez az igény. A nem inverteres klímák esetében sokan panaszkodtak izületi és egyéb tünetekre a hideg levegő miatt

Az inverteres klímaberendezések működésének alapja a klímakompresszor, amely folyamatosan működésben van, ez álltal folyamatosan szabályozza a teljesítményt. A villamos hálozat terhelése így ingadozik  mint korábban, mivel a kompresszor folyamatosan működik, szinten tartja a megválasztott hőmérsékletet. Minden készülék beépített hőérzékelők segítségével kiszámolja a kompresszor optimális működését a takarékos működéshez és a kívánt hűtés vagy fűtési hőmérséklet eléréséhez. A kívánt hőmérséklet elérésekor a kompresszor furdulatszáma csökken a hőmérsékleti szint megtartásával, ilyenkor valósul meg a kötséghatékony működés. A csendes működést annak köszönheti a rendszer hogy a hűtőközeg folyamatosan áramol a vezetékekekben, nem úgy mint az on-off rendszereknél.

 Miért jobb az inverteres klíma a hagyományos on és off berendezésekkel szemben? 

Összefoglalva:

  • Kevesebb energiát fogyasztanak. 
  • Csendesebbek. 
  • Kevésbé terhelik a villamos hálózatot, mert nem ki / be kapcsolgatnak egész nap. Nincs indítási áramlökés.
  • Kellemesebb és egyenletesebb a hőmérséklet.
  • Kisebb a hőingadozás.
  • Egészségesebbek, mert nem löknek ki magukból hirtelen, nagyonhideg levegőt.
  • Az inverteres klímák fűtésre is alkalmasak.  

Hogyan tudod leggazdaságosabban használni az inverteres klímaberendezést? 

Az inverteres klímák előnyeit akkor tudod a leginkább kihasználni, ha folyamatosan használod. Csukott ablakok mellett célszerű nappalra is bekapcsova hagyni úgy hogy a célhőmérséklet ne legyen alacsonyabb 24 foknál. (értelmetlen és egészségtelen is) 

Az inverteres klímák ilyen használat mellett a leghalkabbak és a legenergiatakarékosabbak. 

A klímavásárlás esetén mindenképpen célszerű az inverteres klímaberendezéseket választanunk a fentebb felsorolt okok miatt. 

További kérdéseid vannak, szeretnéd a legjobb döntést meghozni? Keress minket bizalommal, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!